FETÖ’nün kumpasçı hakim ve savcılarına yeni dava

Ergenekon davasında FETÖ'cülerin kumpasıyla yargılandığı ortaya çıkan İbrahim Özcan'ın şikayeti üzerine aralarında FETÖ'cü Zekeriya Öz'ün de bulunduğu kumpasçılar için yeni bir dava açıldı.

Giriş Tarihi 13 Kasım 2021, 07:59 Güncelleme 13 Kasım 2021, 07:59
FETÖ’nün kumpasçı hakim ve savcılarına yeni dava

İÇİNDEKİLER

Ergenekon davasında FETÖ'cülerin kumpasıyla yargılandığı ortaya çıkan İbrahim Özcan'ın şikâyeti üzerine eski savcılar Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Ercan Şafak, Mehmet Ali Pekgüzel, Mehmet Murat Yönder, Nihat Taşkın, eski hakimler Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk ve Sedat Sami Haşıloğlu'na yeni bir dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, yargılamanın Yargıtay'da yapılmasına karar verdi.

Soruşturma dosyasına göre Özcan, Ergenekon davasında 3 kez müebbet hapis ve 46 yıl hapis cezası istemiyle yargılandı ve 14 yıl 8 ay hapse mahkûm edildi.

Ancak bilgisayarından çıktığı iddia edilen belgelerle suçlanan Özcan'ın bir bilgisayarı yoktu. Üstelik bilgisayar kullanmayı dahi bilmiyordu... Özcan, 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra yapılan yeniden yargılama ile beraat etti.

Sabah'ta yer alan habere göre, FETÖ'nün eski hâkim ve savcıları, Özcan'ı "hürriyetinden yoksun kılma" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 12 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN