Son dakika! MİT ve TSK, Irak'ta bölücü terör örgütü PKK'nın kırmızı kategorideki teröristi Nazlı Taşpınar'ı öldürdü

Gelen son dakika haberine göre MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla, PKK/KCK'nın kırmızı kategoride aranan sözde merkez komite üyesi Nazlı Taşpınar, Irak'ın Gara bölgesinde etkisiz hale getirildi. Edinilen bilgilere göre terörist Taşpınar'ın Gara'daki yeri, MİT'in saha ajanları tarafından tespit edildi. Operasyonun sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Murat Karayılan, Şahin Cilo, Cemil Bayık şimdi empati yapıyor. Daha çok korkup saklanıyorlar. 'Bunu öldürdülerse beni de öldürebilirler' diyor" ifadelerini kullandı. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 10 Kasım 2021, 14:03 Güncelleme 10 Kasım 2021, 16:06
Son dakika! MİT ve TSK, Irak’ta bölücü terör örgütü PKK’nın kırmızı kategorideki teröristi Nazlı Taşpınar’ı öldürdü

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Bölücü terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey teröristinin dünyayla bağlantısı kesildi.

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan, örgütün en üst yönetim kademesi olan PKK/KCK Merkez Komite Üyesi Nazlı Taşpınar, MİT ve TSK'nın Irak Gara alanında gerçekleştirdiği ortak operasyonla etkisiz hale getirildi.

TERÖRİST HAKKINDA

Nazlı Taşpınar, örgüte 1994 yılında katılması akabinde Abdullah Öcalan'dan bizzat eğitim aldı. Eğitimi sonrasında örgüt içerisinde çeşitli yönetim kademelerinde yer alarak ülkemize karşı gerçekleştirilen terör eylemlerini yönetti, özellikle kadın teröristlerin yetiştirilmesinde önemli rol oynadı.

Yurt içindeki faaliyetleri sonrası Irak'ın kuzeyine geçen Nazlı Taşpınar bir dönem örgütün kadın yapılanması olan PAJK genel sorumluluğu yaptı.

Suriye'de bulunduğu dönemde güvenlik güçlerimize karşı gerçekleştirilen eylemlerin talimatlarını veren N. TAŞPINAR, 2019 yılında örgütün silahlı unsurlarının yönetim merkezi olan Gara alanına geçti.

Örgüt içerisinde kritik görevler üstlenen N. Taşpınar son olarak örgütün silahlı faaliyetlerinin yönetildiği HPG Konsey ve kadın yapılanması olan YJA-Star Konsey üyesiydi. Aynı zamanda PKK'nın içinde olduğu ve aşırı sol örgütlerin teşkili ile oluşturulan terör hareketi Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), yöneticilerindendi.

MİT'İN SAHA AJANLARI TESPİT ETTİ

Örgüt yönetim kademelerinin etkisiz hale getirilmesi yönündeki çalışmalar kapsamında MİT'in takibinde olan Nazlı Taşpınar'ın Gara'da yeri, MİT'in saha ajanları tarafından tespit edildi.

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN MORALİ SIFIRLANDI

Nazlı Taşpınar, MİT-TSK operasyonuyla Gara'da etkisiz hale getirildi. Daha önce MİT tarafından etkisiz hale getirilen Dalokay Şanlı'dan sonra Nazlı Taşpınar'ın da etkisiz hale getirilmesi ile PKK'nın HBDH üzerindeki etkinliği sınırlandırılmış oldu. Ayrıca Nazlı Taşpınar'ın kaybı ile örgütün, kadın yapılanmasının moral olarak yıprandığı öğrenildi.

PUT OLARAK GÖRDÜKLERİ BİR İSİMDİ!

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Taşpınar'ın Öcalan'ın ekibinden olduğunu, örgüt içinde put olarak kabul edilen isimler arasında yer aldığını belirtti. Ağar, "Murat Karayılan, Şahin Cilo, Cemil Bayık şimdi empati yapıyor. Daha çok korkup saklanıyorlar. 'Bunu öldürdülerse beni de öldürebilirler' diyor" ifadelerini kullandı.

NAZLI TAŞPINAR TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİN KRİTİK ÖNEME SAHİPTİ

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, kırmızı listedeki teröristin etkisiz hale getirilmesi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bu terörist örgüt içindeki en etkili kadınlardan birisi. PKK'nın en üst düzey organının üyesi ve en önemli özelliği örgütteki tüm kadınlardan sorumlu olması. Terör örgütü için kadın istismarı en kritik konulardan biri. Ve bu öldürülen terörist örgüt içindeki kadınların her şeyinden sorumlu.

Öte yandan bu kadının bir başka önemli özelliği de yasa dışı sol silahlı örgütlerle bağı ve koordinasyonu sağlıyor. PKK, yasa dışı sol terör örgütlerini yönetiyordu.

"ÖCALAN İLE BİZZAT ÇALIŞMIŞ, EĞİTİM ALMIŞ, ONUN EKİBİNDEN..."

Ağar, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile Nazlı Taşpınar arasındaki bağa da dikkat çekti. Ağar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörist başı Abdullah Öcalan ile bizzat tanışıklığı var. Onun ekibinden. Öcalan ile faaliyetlerde bulunmuş, ondan eğitim almış biri.

Bu operasyonun verdiği mesaj ile örgütte büyük hayal kırıklığı, inancı kaybetme ve moral motivasyon olarak çökme söz konusu olacaktır."

"ERİŞİLEMEZ, ULAŞILAMAZ GÖRDÜKLERİ BİR İSİM ÖLDÜRÜLDÜ"

Taşpınar'ın terör örgütünün sözde en üst yönetiminde olduğunu ifade eden Ağar, "Örgüt içinde ulaşılamaz, erişilemez, dokunulamaz gördükleri bir kişi öldürüldü. Terör örgütünün putları bunlar. Putları elinden alındı. Sözde efsaneleşmiş teröristler bunlar. Sen efsanelerini yıkıyorsun. Put gördüklerinin bile imha edilebilir olduğunu görüyorlar. Moral motivasyon olarak çökerten bir durum" dedi.

"KARAYILAN, BAYIK, CİLO ŞİMDİ DAHA FAZLA KORKUP SAKLANIYORLAR"

Kırmızı listedeki Taşpınar'ın Karayılan, Bayık, Cilo gibi kritik isimlerden olduğuna dikkat çeken Ağar, "Bir kere bu kadın üzerinden ürettikleri etkiyi ellerinden aldın. Yerine birini koymak isteyeceklerdir elbet. Ama orada tutacak mı, ayn ı etkiyi yaratacak mı? Bu çok uzun sürer. Ayrıca empati yaptırıyorsun. Murat Karayılan'a, Cemil Bayık'a, Şahin Cilo'ya empati yaptırıyorsun. Daha fazla korkuyorlar. 'Onu öldürdülerse beni de öldürebilirler' diyecekler. Şimdi saklandıkları inlerde daha tedirgin olacaklar. Daha derinlere saklanma ihtiyacı duyacaklar." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN