Milli Savunma Bakanlığı Sky News Arabia'nın "S-400 bataryalarının İncirlik'e sevk edildiği" iddialarına yalanlama!

Son dakika haberleri... Milli Savunma Bakanlığı kaynakları Sky News Arabia'nın "S-400 bataryalarının İncirlik’e sevk edildiği"ne yönelik iddialarını yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu kaydedildi.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2021, 22:54 Güncelleme 03 Kasım 2021, 23:17
Milli Savunma Bakanlığı Sky News Arabia’nın S-400 bataryalarının İncirlik’e sevk edildiği iddialarına yalanlama!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin tüm tehditlere rağmen savunmasını güçlendirmek için Rusya'dan satın aldığı S-400'ler ABD'nin yanında içerideki ve dışarıda Türkiye düşmanlarını da rahatsız etmeye devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "S-400 bataryalarının İncirlik'e sevk edildiği"ne yönelik iddiaları yalanladı.

TAMAMEN GERÇEK DIŞIDIR
Bakanlık kaynakları, bazı internet sitelerinde yer alan "Türkiye'nin S-400 bataryalarını İncirlik Hava Üssü'ne sevk ettiğine" yönelik haberlere ilişkin soru üzerine, iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu kaydetti.

İDDİAYI SKY NEWS ARABİA ORTAYA ATTI
Gerçek dışı iddiayı, Birleşik Krallık merkezli Sky Group ile Abu Dabi Emirliği yönetici ailesinin bir üyesi olan Mansour bin Zayed Al Nahyan'ın sahibi olduğu Abu Dabi Media Investment Corporation'ın ortak girişimi olan Sky News Arabi ortaya attı.

Sky News'in ABD'li bir yetkilinin ağzından aktardığı gerçek dışı haberde, "Türkiye, ABD Hava Kuvvetleri ve NATO kuvvetleri tarafından kullanılan İncirlik üssüne S400 bataryaları getirdi" iddiaları yer aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN