Son dakika: Başkan Erdoğan G20’de ilk oturuma katıldı

Son dakika haberine göre Başkan Erdoğan G20 Liderler Zirvesi’nin “Küresel Ekonomi ve Küresel Sağlık” temalı 1’inci oturumuna katıldı.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2021, 15:19 Güncelleme 30 Ekim 2021, 15:39
Son dakika: Başkan Erdoğan G20’de ilk oturuma katıldı

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en büyük ekonomilerinin liderlerini ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini bir araya getiren G20 Liderler Zirvesi, İtalya'nın başkenti Roma'da başladı.



Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Almanya, Fransa, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD'den oluşan G-20, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını ve küresel ekonominin yüzde 80'inden fazlasını oluşturuyor.



ERDOĞAN İLK OTURUMA KATILDI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan G20 Liderler Zirvesi'nin "Küresel Ekonomi ve Küresel Sağlık" temalı 1'inci oturumuna katıldı.

"KÜRESEL EKONOMİ VE KÜRESEL SAĞLIK"
Liderler, zirvenin ilk gününde "Küresel Ekonomi ve Küresel Sağlık" oturumunda bir araya gelecek.

Zirvede, salgın döneminde ekonomik toparlanma, aşılama kampanyası ve salgın döneminde sağlığa ilişkin öne çıkan gelişmeler ele alınacak.

Zirve dolayısıyla başkent Roma'da geniş güvenlik önlemleri alındı. Zirvenin yapıldığı EUR semtinin önemli kısmı sivil trafiğe kapatıldı. Zirvede 5 bin 300 kadar emniyet mensubu görev yapıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN