PKK'nın sözde 'Gara sorumlusu' Şilan Goyi öldürüldü

TSK yurt içi ve sınır ötesinde terörle mücadelesine başarılı bir şekilde devam ediyor. Teröristlerin korkulu rüyası haline gelen SİHA'lar bombardımana devam ediyor. Son olarak Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de PKK'lıların içinde bulunduğu bir araç imha edildi. TSK ve MİT'in ortak operasyonu sonucunda PKK'nın sözde 'Gara sorumlusu' Şilan Goyi etkisiz hale getirildi.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2021, 18:19 Güncelleme 20 Ekim 2021, 18:44
PKK’nın sözde ’Gara sorumlusu’ Şilan Goyi öldürüldü

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri 'Bul ve yok et' parolasıyla terör örgütü PKK/YPG'ye zindan olmaya devam ediyor. Yurt içi ve sınır ötesinde etkin caydırıcı olan Mehmetçik teröristleri bulduğu yerde etkisizi hale getiriyor.

ORTAK OPERASYONLA YOK EDİLDİ

TSK ve MİT'in yaptığı Ortak Operasyon sonucunda, PKK'nın Mahmur kampında tespit edilen Sözde Gara Saha Komutanı "Şilan Goyi" kod adlı terörist Taybet Bilen, yapılan hava saldırısı ile imha edildi.

Taybet Bilen'in 1999 yılında örgüte katıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, Bilen'in son olarak Gare Saha Komutanlığı'nda yer aldığı ifade edildi.

"Şilan Goyi" kod adlı Taybet Bilen'in Şırnak'ın Uludere ilçesi doğumlu olduğu kaydedildi.

9 Ekim 2021 tarihli açıklamasında, TSK ve MİT'in koordineli çalışması sonucu Gare bölgesine düzenlenen bombardıman 2 PKK'lının öldürüldüğü belirtilmişti.

MİT BULDU

Operasyonlarda etkin kullanılan SİHA'lar teröristlerin korkulu rüyası olmuş durumda. Son olarak SİHA'lar, Suriye'nin kuzeyindeki Ayn el-Arap'taki Kobani'de hainleri vurmak için havalandı.

HAVAYA UÇTU

MİT'in çalışmaları neticesinde, bölgede YPG/PKK'ya bağlı sözde Sosyal Adalet Konseyi binası önünde, örgüte ait bir araç tespit edildi. Nokta atışı ile üst düzey teröristlerin bulunduğu araç havaya uçuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kaplan ve Pençe Şimşek bölgelerinde tespit edilen 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Teröristle mücadelemiz etkili ve kararlı şekilde sürüyor. Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kaplan ve Pençe Şimşek bölgelerinde tespit edilen 4 PKK'lı terörist, ateş destek vasıtaları ve ATAK helikopterleri ile etkisiz hale getirildi." ifadelerine yer verildi.