MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İngiltere'nin Türkiye'yi yıkma toplantısına ateş püskürdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott''un da katıldığı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için gerçekleştirilen İngiltere organizeli toplantı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İngiliz büyükelçiye sert çıkan Bahçeli, "Bize parmak sallayanların parmağını kırarız" dedi. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 19 Ekim 2021, 11:32 Güncelleme 19 Ekim 2021, 13:14
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İngiltere’nin Türkiye’yi yıkma toplantısına ateş püskürdü

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İngiltere'nin diğer büyükelçileriyle Türkiye'yi yıkmaya yönelik gizli toplantıya katıldığı iddia edilen İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott'a sert sözler kullandı.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yunanistan'da yayımlanan 127 yıllık Estia gazetesinde, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisine atfen, "Erdoğan'ın günleri sayılı, yeni bir duruma kansız bir geçiş ihtimal dışı değil" şeklinde haber yapıldığını aktardı.

Bu açıklamayı tekzip veya teyit edecek kişinin öncelikle söz konusu büyükelçinin bizatihi kendisi olduğunu belirten Bahçeli, "Şayet böyle bir sorumsuz açıklama yapılmışsa, büyükelçinin gözünün yaşına bakılmadan istenmeyen adam ilan edilmesi hem diplomasinin teamülü hem de milli onurun şaşmaz bir gereğidir. Türkiye çadır devleti, İngiltere'nin sınır aşan sömürge ülkesi değildir." diye konuştu.

"PARMAĞINIZI KIRARIZ"

Türkiye'yi dışarıdan yönetmeye ve yön vermeye tevessül eden küstahların tarihi bir yanılgının pençesinde olduğunu dile getiren Bahçeli, "Türkiye güdümlü ve güdülen bir ülke olamaz. Bize parmak sallayanların parmağını kırarız, kumpas hazırlayanların tezgahını başlarına geçiririz, bedelse de öderiz, ama vatanı, milleti ve demokrasimizi ölüme terk etmeyiz. Çıkarları gereği terk etmeyi düşünenlerin de alnını karışlarız." değerlendirmesinde bulundu.

"BÜYÜK BRİTANYA GİZLİ TOPLANTI DÜZENLEDİ"

Takvim.com.tr'nin 3 gün önce açıkladığı haberinde Yunanistan'da 127 yıldır yayın yapan aşırı sağcı Estia gazetesi, 16 Ekim 2021 tarihli sayısında, "Atina, Lefkoşa ve Ankara gibi kilit pozisyonlarda görev yapan üç Büyük Britanya'nın Büyükelçileri, YDP hükümetinin bakanları, KKTC'deki ana-muhalefet partisi başkanının çalışma arkadaşları, (gazete yayın yönetmenleri vs.) siyasi analizciler ile komşu ülke Türkiye'deki hakim olan durum konusunda görüş alış-verişi rutin bir uygulama değil. Büyük Britanya'nın yeni Atina Büyükelçisi Matthew Lodge'un olağanüstü bu girişimiyle bu kadar geniş bir katılımla yapılan toplantıda Ankara'da son yaşananlar değerlendirildi." ifadesini kullanmıştı.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİLERİN TOPLANTISINDA, "DARBE SENARYOLARI DA KONUŞULDU"

Toplantıda 'darbe senaryoları'nın da konuşulduğunu belirten Yunan gazetesi, "Gerek bir "saray" darbesinde gerekse ailesinin korunması ve güven altına alınmasına yönelik garantilerle iktidarın 'barışçıl teslimine' liderlik edebilecek isimler tartışıldı. Bu simalardan biri Atina'da bu değerlendirmelere mutabık olan başka atıflar da var. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile şuan görevde olan iki yetkili, Başkan Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşlarından bakan olduğu anlaşılıyor." diye yazdı.

İNGİLTERE'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ: ERDOĞAN İKTİDARDA KALMAK İÇİN...

Gazete, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott'un da sözlerine değindi. Bakın İngiliz büyükelçi ne diyor:

"Toplantıda İngiliz diplomatlardan başta Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, 'Yunanistan açısından Türkiye önemli ancak Türkiye açısından o kadar değil" ifadelerini kullanarak bu dönemde Yunanistan'ın Türkiye'nin gündemini meşgul eden ilk konu olmadığını söyledi. Ancak Yunanistan'ın rehavete kapılmamasını, çünkü Erdoğan'ın iktidar kalmak için Ege'de sıcak bir olay çıkararak kahramanca bir çıkış girişiminde bulunabileceğini vurguladılar."

İŞTE ESTİA GAZETESİNİN DUYURDUĞU O KARANLIK TOPLANTI

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN