Almanya Şansölyesi Merkel, Başkan Erdoğan ile bir araya geldi

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, veda ziyareti kapsamında Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Tarabya'daki Huber Köşkü'nde bir araya geldi. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde basına kapalı gerçekleştirilen görüşme 1 saat sürdü. Başkan Erdoğan ve Merkel daha sonra yemekte bir araya geldi.

Giriş Tarihi 16 Ekim 2021, 07:45 Güncelleme 16 Ekim 2021, 14:40
Almanya Şansölyesi Merkel, Başkan Erdoğan ile bir araya geldi

İÇİNDEKİLER

Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, bugün Türkiye'ye geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine gelen Merkel veda ziyaretinde bulundu.


BAŞKAN ERDOĞAN HUBER KÖŞKÜ'NE GELDİ
Kritik temas öncesi Başkan Erdoğan, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile yapacağı görüşme öncesi Huber Köşkü'ne geldi.

BOĞAZ'I ANLATTI
Erdoğan ve Merkel, görüşme öncesinde Huber Köşkü'nün balkonuna çıkarak İstanbul Boğazı'nı izledi.

Başkan Erdoğan'ın Merkel'e İstanbul Boğazı hakkında bilgi verdi. Erdoğan ve Merkel gazeteciler ile sahildeki vatandaşları da el sallayarak selamladı.


YEMEK YEDİLER
Erdoğan ve Merkel daha sonra yemekte bir araya geldi.


GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde basına kapalı gerçekleştirilen görüşme 1 saat sürdü.


ELE ALINAN KONULAR
İstanbul'da yapılan görüşmede, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirildi, işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı.

Görüşmelerin gündeminde, ikili münasebetlerin yanı sıra, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Libya, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler de bulunuyor.

Merkel geçen hafta başında Kudüs'e yaptığı ziyarette Türkiye'den övgü ile bahsetmişti.


TÜRKİYE'Yİ GÖRMEZDEN GELEMEZSİNİZ
Merkel, "Türkiye'yi görmezden gelemezsiniz. NATO üyesi Türkiye, Avrupa'ya yasadışı göçle mücadelede AB için merkezi bir rol oynuyor. Türkiye'nin büyük hedefleri var ve ilişkilerde birçok hayal kırıklığı yaşanıyor.




Temel konularda tutumlar farklı olsa bile yine de pragmatik anlaşmalar bulmanız gerekiyor. Birbirimizle konuşmaya devam etmeliyiz"
dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN