Majezik Duo yasak mı? Hangi ilaçlar yasaklandı, toplatıldı? Yasaklanan 39 ilaç listesi! Majezik Duo, Semptal, Fıxoline, Dikloflex

Son dakika bilgisine göre, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu 39 ilacın toplatılmasına karar verdi. Aralarında Majezik Duo, Semptal, Fıxoline gibi ilaçların yer aldığı liste yayınlandı. Peki, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından hangi ilaçlar yasaklandı? İşte yasaklanan 39 ilaç listesi!

Giriş Tarihi 16 Ekim 2021, 10:51 Güncelleme 16 Ekim 2021, 16:15
Majezik Duo yasak mı? Hangi ilaçlar yasaklandı, toplatıldı? Yasaklanan 39 ilaç listesi! Majezik Duo, Semptal, Fıxoline, Dikloflex

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 39 ilacı piyasadan toplatma kararı aldı. Gerekçede ürünlerin ruhsatları askıya alınmış olduğu ifade edildi. 39 topikal ürünün piyasadan toplatılmasına karar verdi. Bu gelişmelerin arkasından vatandaşlar yasaklanan ilaçlar listesi araştırmaya başladı. Peki, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından hangi ilaçlar yasaklandı? İşte yasaklanan 39 ilaç listesi!

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), kas ve eklem ağrıları için kullanılan sprey ve kremlerin yer aldığı aralarında Majezik Duo Duo'nun yer aldığı 39 topikal ürünün piyasadan toplatılmasına karar verdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ekte yer alan listede isimleri belirtilen, tiyokolşikosid içeren topikal ürünler hakkında Kurumumuz ilgili bilimsel komisyonunca alınan kararlar doğrultusunda ilgili ürünlerin ruhsatları askıya alınmış olup, piyasada bulunan tüm partilerine 19 Kasım 2015 tarihli ve 29537 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Geri Çekme Yönetmeliği' ne göre 3. Sınıf B seviyesinde geri çekme işlemi uygulanmıştır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.