Uğur Namık Küçük kimdir, kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Uğur Namık Küçük neden görevden alındı?

Son dakika haberi! Merkez Bankası yönetiminde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile iki başkan yardımcısı ve bir PPK üyesi görevden alındı. Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu üyesi Prof Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Peki Uğur Namık Küçük kimdir, kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Uğur Namık Küçük neden görevden alındı?

Giriş Tarihi 14 Ekim 2021, 15:36 Güncelleme 14 Ekim 2021, 15:36
Uğur Namık Küçük kimdir, kaç  yaşında, nereli? Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Uğur Namık Küçük neden görevden alındı?

İÇİNDEKİLER

Uğur Namık Küçük kimdir, kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Uğur Namık Küçük neden görevden alındı? soruları 14 Ekim Resmi Gazete kararı sonrası yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla, Merkez Bankası'nda son dakika görev değişiklikleri gerçekleşti. Merkez Bankası'nın iki başkan yardımcısı ve Para Politikası Kurulu üyesi görevden alındı. Görevden alınan Uğur Namık Küçük hakkında araştırmalar hız kazandı. Peki Uğur Namık Küçük kimdir, kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Uğur Namık Küçük neden görevden alındı?

UĞUR NAMIK KÜÇÜK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

1981 Ankara doğumlu olan Uğur Namık Küçük, Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Roma Üniversitesi Tor Vergata'da Ekonomi ve Finans Yüksek Lisans yaptı. Daha sonra aynı üniversitede para politikası ve finans üzerine Doktora derecesini aldı.

2005-2009 yıllarında Roma Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2009-2011 döneminde deİtalya Ekonomi ve Maliye Bakanlığı'nda ekonomist olarak görev yaptı. 2011-2014 yılları arasında İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'de Ekonomist ve Stratejist görevlerini üstlendi. Aynı dönemde Bilgi Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak risk yönetimi ve finansal piyasalar dersleri verdi. 2014 -2017 yılları arasında T. Garanti Bankası A.Ş.'de çalıştı ve son olarak Başekonomist görevini yürüttü.

2017 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda Başdanışmanlık görevini üstlenen Uğur Namık Küçük, 14 Ağustos 2018 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştı.

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI UĞUR NAMIK KÜÇÜK NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

14 Eylül 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile de Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Küçük görevden alınarak yerine Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak, Para Politikası Kurulu Üyeliğine Yusuf Tuna atandı.