Başkan Erdoğan'dan annesi Tenzile Erdoğan'ın vefat yıldönümünde duygulandıran paylaşım

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatının üzerinden 10 yıl geçti. Erdoğan annesiyle birlikte olan karesini "Annem..." notuyla paylaştı.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2021, 21:28 Güncelleme 07 Ekim 2021, 22:05
Başkan Erdoğan’dan annesi Tenzile Erdoğan’ın vefat yıldönümünde duygulandıran paylaşım

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 10 yıl önce bugün annesi Tenzile Erdoğan'ı kaybetti. Başkan Erdoğan annesiyle olan fotoğrafını 'Annem...' notuyla paylaştı.

HER DAİM OĞLUNUN YANINDAYDI

4'ü erkek ve 1'i kız olmak üzere toplam 5 çocuğu bulunan Tenzile Erdoğan 3Mayıs 1924 yılında dünyaya geldi. Rize'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın babası Ahmet Erdoğan ile evlendi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Üsküdar'da bulunan Karacaahmet Mezarlığı'nda annesi Tenzile Erdoğan ve babası Ahmet Erdoğan'ın kabirleri bulunmaktadır.

2011 yılında 87 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. Tenzile Erdoğan karın ağrısı ve ateş şikayetiyle ameliyat olan ve yoğun bakımda tedavi gören Tenzile Erdoğan, 7 Ekim 2011 yılında hayatını kaybetti.

Tenzile Erdoğan, oğlunun siyaseti atıldığı günden başbakanlık koltuğuna oturduğu güne kadar gölge gibi arkasındaydı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan yıllar önce okuduğu, Erdem Bayazıt'ın 'Sana, bana, vatanıma, ülkemin insanlarına dair' şiirini duyunca gözyaşlarını tutamamıştı.