Judo şampiyonu Doğukan Coşar kimdir? Talha Ahmet Erdem kimdir, kaç yaşında, nereli? Özel sporcu ne demek?

Down Sendrom Avrupa Oyunları'nda judo branşında Avrupa Şampiyonu olan özel sporcular Talha Ahmet Erdem ile Doğukan Coşar ülkemizde büyük sevinç yaşattı. İtalya'nın Ferrara şehrinde gerçekleştirilen 2021 Down Sendrom Avrupa Oyunları'nda milli judocularımız 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere toplamda 4 madalyayı ülkemize getirdi. Özel sporcularımız Talha Ahmet Erdem T23 kategorisinde 81 kiloda, Doğukan Coşar da T21 kategorisinde altın madalya kazandırarak Avrupa Şampiyonluğunu kaptı. Peki Talha Ahmet Erdem kimdir, kaç yaşında, nereli? Özel sporcu ne demek? İşte Judo'da Avrupa şampiyonu Talha Ahmet Erdem'in hayatı!

Giriş Tarihi 08 Ekim 2021, 08:44 Güncelleme 08 Ekim 2021, 08:45
Judo şampiyonu Doğukan Coşar kimdir? Talha Ahmet Erdem kimdir, kaç yaşında, nereli?  Özel sporcu ne demek?

İÇİNDEKİLER

Down Sendrom Avrupa Oyunları'nda özel sporcularımız Talha Ahmet Erdem ve Doğukan Coşar, judoda Avrupa Şampiyonluğu aldı. Gelen şampiyonlukla birlikte iki sporcunun hayatları bir hayli merak edildi. Peki Talha Ahmet Erdem kimdir, kaç yaşında, nereli? Judo şampiyonu Doğukan Coşar kimdir? Özel sporcu ne demek? İşte Judo'da Avrupa şampiyonu olan Talha Ahmet Erdem ve Judo şampiyonu Doğukan Coşar hakkında merak edilenler...

TALHA AHMET ERDEM KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Talha Ahmet Erdem 8 Ağustos 1996 İzmit doğumludur. 4 yıl Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt Spor Kulübü'nde antrenörü Gültekin Sevinç nezaretinde çalışmalar yapıyor.

Portekiz'de düzenlenen Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tarihe geçmiştir. Bu başarısı ile Türkiye'ye ilk dünya şampiyonluğunu getirmiştir.

DOĞUKAN COŞAR KİMDİR?

İtalya'nın Ferrara kentinde düzenlenen 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları'nda Doğukan Coşar T21 kategorisinde altın madalya kazandı.

Federasyon Başkanı Birol Aydın sporcuların elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduklarını su sözlerle anlattı;

"Federasyon olarak çok gururluyuz, yıllarca verilen emekler, yapmış olduğumuz planlamaların meyvelerini almak bizleri son derece mutlu ediyor, Özel Sporcularımız Türkiye'nin ve Dünyanın Parlayan Yıldızı oldular. Yazılı ve görsel basında özel sporcularımızın şampiyonluğundan ve başarılarından başka bir haber bulamazsınız. Özel sporcular ailesi olarak bize güvenip destek olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'da, TMPK Başkanı Yavuz Kocaömer'e ve emeği desteği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

ÖZEL SPORCU NE DEMEK?

Özel sporcular; eski ismiyle "zihinsel engelli sporcular" demektir. Özel Sporcular Federasyonu da bu sporcuları kapsar.