RTÜK, FOX'taki Selahattin Demirtaş güzellemesine ilişkin harekete geçti! Başak Demirtaş’ın sözlerine inceleme

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunumuyla yayınlanan 'Çalar Saat' programındaki Selahattin Demirtaş güzellemesine ilişkin harekete geçti. RTÜK'ten yapılan açıklamada, "FOX yayın kuruluşunda bugün gerçekleşen bir programda konuk Başak Demirtaş’ın sözleri ve açıklamaları nedeniyle 6112 sayılı Kanun çerçevesinde inceleme başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2021, 19:02 Güncelleme 06 Ekim 2021, 19:28
RTÜK, FOX’taki Selahattin Demirtaş güzellemesine ilişkin harekete geçti! Başak Demirtaş’ın sözlerine inceleme

İÇİNDEKİLER

FOX TV'de İsmail Küçükkaya, bugün tam 6-7 Ekim olaylarının üzerinden 7 yıl geçmişken Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı konuk aldı.

İsmail Küçükkaya ve Başak Demirtaş'ın, terör soruşturmasından 5 senedir tutuklu Selahattin Demirtaş'a güzelleme yapması ve hükümeti suçlaması dikkat çekti.

RTÜK: İNCELEME BAŞLATILDI
RTÜK tarafından yapılan son dakika açıklamasında "FOX yayın kuruluşunda bugün gerçekleşen bir programda konuk Başak Demirtaş'ın sözleri ve açıklamaları nedeniyle 6112 sayılı Kanun çerçevesinde inceleme başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.



KÜÇÜKKAYA ÇOK ÜZGÜN: "MAVİ GÖKYÜZÜNDEN UZAK"

Küçükkaya, terörist Demirtaş için "Hayatının kıymetli bir 5 yılı... Eşinden, kızlarından, annesinden, babasından, sevdiklerinden, mavi gökyüzünün altında olmaktan uzakta" gibi ifadeler kullandı.



EMEKLİ TİLKİ DE BOŞ DURMADI

FOX'un eski sunucusu Fatih Portakal da Demirtaş güzellemesinden geri durmadı. Portakal, sosyal medya hesabından "Cezaevinden bir roman daha… Siyasetten tutuklulu siyasete oradan yazarlığa… Aklıma düşen soru şu oldu: Demirtaş nereye koşuyor? Çıktığında siyasete mi döner yoksa edebiyatla mı uğraşır? İzleyip göreceğiz." paylaşımı yaparak Demirtaş'a destek verdi.

'6-7 EKİM OLAYLARI'NIN 7. YILI
HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısının ardından terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının 6-7 Ekim 2014'te Aynularab (Kobani) bahanesiyle gerçekleştirdiği, 2 polisin şehit olduğu, 35 kişinin yaşamını yitirdiği şiddet olaylarının üzerinden 7 yıl geçti.