Oğuzhan Asiltürk kimdir, kaç yaşındaydı? Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk neden öldü, hastalığı neydi?

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Lideri Oğuzhan Asiltürk'ün hayatını kaybettiği duyuruldu. 13 Eylül'de hastaneye kaldırılan siyasetçi Oğuzhan Asiltürk hakkında acı haber bu sabah geldi. Bu gelişmelerin ardından Oğuzhan Asiltürk'ün hayatı hakkında detaylı bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, Oğuzhan Asiltürk kimdir, kaç yaşındaydı? Oğuzhan Asiltürk neden öldü, hastalığı neydi?

Giriş Tarihi 01 Ekim 2021, 09:58 Güncelleme 01 Ekim 2021, 11:01
Oğuzhan Asiltürk kimdir, kaç yaşındaydı? Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk neden öldü, hastalığı neydi?

İÇİNDEKİLER

13 Eylül'de hastaneye kaldırılan siyasetçi Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti. Bu gelişmelerin arkasından Oğuzhan Asiltürk'ün hayatı hakkında detaylı bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, Oğuzhan Asiltürk kimdir, kaç yaşındaydı? Oğuzhan Asiltürk neden öldü, hastalığı neydi? İşte konu hakkında tüm detaylar!

OĞUZHAN ASİLTÜRK NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Lideri Oğuzhan Asiltürk 86 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Asiltürk, 13 Eylül'de ambulans uçakla İstanbul'dan Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Asiltürk'ün doktorlar tarafından yapılan tetkikler sonucunda zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı yaşadığı belirlenmişti.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Oğuzhan Asiltürk'ün cenazesi yarın öğlen Hacı Bayram Veli Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

BAKAN KOCA'DAN OĞUZHAN ASİLTÜRK AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sabah 09.00'da kaybettik. Yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi.

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Bir dönem T.C. İçişleri ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak da hizmet veren Mevcut Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 25 Mayıs 1935 tarihinde dünyaya geldi. Bugün 86 yaşında olan Oğuzhan Asiltürk ilkokul, ortaokulu ve liseyi Malatya'da okudu.
İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu olan Oğuzhan Asiltürk bir süre Serbest Müşavir Mühendislik, yaptıktan sonra siyasete atıldı.

Siyasi kariyeri boyunca 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekilliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yapan Oğuzhan Asiltürk evli ve dört çocuk babasıdır.

OĞUZHAN ASİLTÜRK'ÜN SİYASİ KARİYERİ

MSP Davası sebebiyle bir yıl gözaltında kaldı. Sonra yargılandı ve beraat etti. 10 yıl süreyle siyasetten yasaklandı. Yasağı 1987 Anayasa referandumu ile kalktı. Yasağı kalktıktan sonra ilk kongrede RP'nin genel sekreterliğine seçildi. 11 yıl sonra tekrar Malatya'dan milletvekili seçildi. Fazilet Partisi'ne girdi. Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına seçilen Asiltürk'ün, ayrıca kaleme aldığı "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı bir kitabı bulunmaktadır.

Türkiye siyasetini yoğun biçimde meşgul eden askeri müdahaleler konusunda kendine has fikirler beyan eden Oğuzhan Asiltürk, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla orduda bulunan Anti-Amerikancı kadroların tasfiye edildiğini iddia etti. Yine 28 Şubat sürecinin de ordunun tamamına mâl edilemeyeceğini savunan Asiltürk, bir grup cuntacı generalin medya, iş adamları ve diğer siyasi partilerin de desteğiyle 28 Şubat sürecini başlattığını ifade etmektedir.