İstanbul’da toplu taşıma sistemi çökme noktasına geldi! Şirinevler'de metrelerce otobüs kuyruğu

Her gün bozulan otobüsler, metrobüslerle gündeme gelen İETT bugün de yetersiz seferler nedeniyle vatandaşı isyan ettirdi. Sefer yapılamayan metro durakları nedeniyle Şirinevler'de metrelerce otobüs kuyruğu oluşmaya başladı. Kalabalık havadan da görüntülendi.

Giriş Tarihi 21 Eylül 2021, 11:36 Güncelleme 22 Eylül 2021, 08:54
İstanbul’da toplu taşıma sistemi çökme noktasına geldi! Şirinevler’de metrelerce otobüs kuyruğu

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da her gün sayısı artan arızalı İETT araçları, vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

Zaman zaman yandığı, yolda kaldığı, motorundan alevler yükseldiği, tek tekeri havada ilerlediği görülen İETT araçları, bakımsızlık nedeniyle kullanılamaz hale geliyor.



YETERSİZ SEFELER İSYAN ETTİRDİ

İETT'nin yolcu taşıyamaz duruma gelmesinin yanı sıra yetersiz seferler de vatandaşı isyan ettiriyor. Sefer yapılamayan metro durakları nedeniyle Şirinevler'de metrelerce otobüs kuyruğu oluşmaya başladı. Kalabalık havadan da görüntülendi.

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında geçen yıl Eylül ayında başlatılan metro entegre çalışmaları nedeniyle seferler Yenikapı ve Ataköy-Şirinevler durakları arasında gerçekleştiriliyor.

Sefer yapılamayan duraklara da vatandaşlar otobüslerle ücretsiz şekilde taşınıyor. Ataköy-Şirinevler durağında yolculuğu sona eren vatandaşlar Şirinevler otobüs durağından kaldırılan ücretsiz otobüslerle Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi-İstanbul Fuar Merkezi ve Atatürk Havalimanı durağına gidiyor. Yolcuların sayısının fazlalığı ise Şirinevler Meydanı ve ara sokaklarına kadar uzanan metrelerce kuyruğa neden oluyor.

BÖYLESİNİ HİÇ GÖRMEDİK
11 Eylül ve 20 Eylül'de çekilen görüntülerde insan kuyruğunun durağı aşarak meydanın içlerine ve metrobüs üstgeçidine kadar uzandığı görüldü. Uzun süre otobüs bekleyen vatandaşlar "İstanbul'da böyle bir kuyruğu daha önce hiç görmedik" diye isyan etti. Bahçelievler Belediyesi de yaşanan bu duruma "Böylesini daha önce biz de hiç görmedik" diyerek tepki gösterdi.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise ortaya çıkan görüntüler sonrasında, "Algı ve PR belediyeciliğinin bir yere kadar olduğunu, İstanbul'a hizmet edilmezse şehrin geriye gitmeye başlayacağını söylemiştik" ifadelerine yer verdi.

Bu paylaşım sonrasında İBB tarafından yönetilen sosyal medya hesabından "AK Partili Tevfik Göksu, TEKNOFEST'e giden ring araçlarının oluşturduğu yoğunluğu İBB'ye bağladı. Göksu, vatandaşların uyarılarına rağmen paylaşımını silmeyerek yalanı sürdürdü" iddialarına yer verildi. 20 Eylül'de ortaya çıkan görüntülerde TEKNOFEST'in 21 Eylül'de başladığını bilmeyen İBB'nin sosyal medya hesabına tepki gösteren Göksu "Bugün 20 Eylül, Teknofest'in 21 Eylül'de başlayacağını bilmeyecek kadar troller" cevabını verdi. Şirinevler'de metrelerce uzanan kuyruğun nedeni olarak ise Yenibosna-DTM-Atatürk Havalimanı metro duraklarının 9 aydır kapalı olması gösterildi.

Dünya Ticaret Merkezi'ndeki kursuna gitmeye çalışan Bahadır Bilal Demirci, "Hem sefer sayısı yeterli değil hem eskiden metromuz vardı, o çok fazla insan alabiliyordu kapasitesi vardı. Otobüslerin kapasitesi yok ki, çok sefer olsa ne olur kapasite olmadıktan sonra. Zaten tıkış tıkış gidiyoruz, burası bir işkence, içerisi daha beter bir işkence oluyor zaten" dedi.

Atatürk Havalimanı'ndaki işine yetişmeye çalışan bir kadın ise, "Metro kapandıktan sonra böyle oluyor, zaman zaman daha çok oluyor. Sağmalcılar'dan gelip, Atatürk Havalimanı'na gidiyorum. Dünya Ticaret Merkezi çalışanları, gümrük çalışanları, havalimanı çalışanları hep buradan gidiyor. Şu anda benim işe yetişmeme gerekiyor ama bekliyorum. Trafik olmasa 7 dakika gidiyorum buradan. Ama trafik olduğu için bekliyoruz maalesef, işe de geç kalıyoruz" şeklinde konuştu.

Beylikdüzü'ndeki evinden Atatürk Havalimanı'ndaki işine giden Türkan İkikat, "Bu saatlerde genelde böyle oluyor. Metro kapandığında beri bir 8 ay olmuştur burası böyle. Kuyrukta bekleme 20 dakika oluyor, bazıları otobüsün içi yoğun olunca binmiyor" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN