Başkan Erdoğan'dan ABD'de diplomasi trafiği! Üst üste liderlerle görüştü

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanoviç ile bir araya geldi. Başkan Erdoğan, daha sonra Slovenya Cumhurbaşkanı Pahor, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, Gürcistan Başbakanı Garibaşvili, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ile bir araya geldi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 21 Eylül 2021, 19:15 Güncelleme 22 Eylül 2021, 02:36
Başkan Erdoğan’dan ABD’de diplomasi trafiği! Üst üste liderlerle görüştü

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'de bulunuyor.

Dün New York'ta Yeni Türkevi'ni açan Başkan Erdoğan önemli kabuller ve görüşmeler gerçekleştiriyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan BM 76. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi.

Başkan Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Garibaşvili'yi kabul etti. Yeni Türkevi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 25 dakika sürdü.

EMBALO İLE GÖRÜŞME
Erdoğan, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ile görüştü. Türkevi'ndeki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

DUDA İLE GÖRÜŞME
Başkan Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Türkevi'nde bir araya geldi.

Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

MİLANOVİÇ'İ KABUL
Başkan Erdoğan Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç ile görüştü.

Başkan Erdoğan'ın dijital medya hesabından yapılan açıklamada, "Başkan Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç ile Türkevi'nde bir araya geldi." ifadelerine yer verildi.

Yeni Türkevi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 30 dakika sürdü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş da hazır bulundu.

İşte o paylaşım:

PAHOR İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile bir araya geldi.

Yeni Türkevi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 30 dakika sürdü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş da hazır bulundu.

NİİNİSTÖ İLE GÖRÜŞME
Başkan Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ile bir araya geldi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN DİPLOMASİ TRAFİĞİ
Başkan Erdoğan dün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ardından Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile görüştü.


Guterres ile görüşme


Boris Johnson ile görüşme