Twitter çöktü mü? Twitter neden açılmıyor? 20 Eylül Twitter akış yenilenemedi sorunu…

Akşam saatlerinde yoğun bir şekilde Twitter çöktü mü? Twitter neden açılmıyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. Dünyaca ünlü popüler uygulamaya erişmeye çalışanlar akış yenilenemedi sorunu ile karşılaşınca oldukça meraklandı. Peki 20 Eylül Twitter uygulamasında akış neden yenilenemiyor, açıklama geldi mi?

Giriş Tarihi 20 Eylül 2021, 22:17 Güncelleme 20 Eylül 2021, 22:39
Twitter çöktü mü? Twitter neden açılmıyor? 20 Eylül Twitter akış yenilenemedi sorunu…

İÇİNDEKİLER

Twitter çöktü mü? Twitter neden açılmıyor? 20 Eylül Twitter akış yenilenemedi sorunu nedir? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. Akşam saatlerinde sosyal medya kullanıcıları Twitter hesaplarında akış yenileme yapamayınca oldukça meraklandı ve neler olduğunu merak etmeye başladı. Peki Twitter çöktü mü?

TWİTTER ÇÖKTÜ MÜ?

Sosyal medya platformu Twitter'a dünya genelinde erişim sıkıntısı yaşandığı tahmin ediliyor.

Yaşanan problemle ilgili küresel çapta Twitter'dan da binlerce mesaj paylaşıldı. Twitter'ın serverlarından kaynaklanan bir sorun yaşandığı ön görülüyor.

Twitter'da yaşanan erişim sorunu kısa süre sonra Türkiye'de normale döndü. Problem sonrası Türkiye'deki kullanıcılar uygulamaya giriş yapmaya başladı.

TWİTTER HAKKINDA
Herkese fikir ve bilgiyi anında ulaştırma misyonuyla ortaya çıkan Twitter, sosyal ağ ve mikroblog sitesidir. 2006 yılında bütün büyük bilişim şirketlerinin yer aldığı San Francisco'da Jack Dorsey, Biz Stone, Noah Glass ve Evan Williams tarafından kurulan Twitter, 24 milyar Dolar gibi bir değere sahiptir.

Kullanıcılarına 140 karakterlik metin yazıp paylaşma şansı veren ve bu etkileşimler ile iletişimi kuvvetlendiren Twitter, 2015 verilerine göre 350 milyon aktif kullanıcıya sahiptir.

TWİTTER JARGONU
Trending topic (TT): Sol taraftaki en çok konuşulan 10 konunun listelendiği alana Trending Topic denir. Her ülkenin kendi TT listesi vardır ayrıca Dünya genelinde en çok konuşulan 10 konuyu gösteren bir liste de vardır.

Friday Follow (FF): Bu kısaltma takip ettiğiniz kişilerin sizi de takip etmesi içindir. Sadece cuma günleri yapılır.

Retweet (RT): Başka bir twitter kullanıcısının tweetini sizin takipçileriniz de görsün diye retweet tuşuna basıp sizin profilinizde görünmesidir.

Direct Message (DM): Başka bir twitter kullanıcısının size atmış olduğu postayı işaret eder, bir nevi e-mail işlevi görür.