Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: Konya mavi kategorideki iller arasına geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan Konya'da ilk doz aşı oranının yüzde 75'i geçtiğini ve ilin "mavi" kategorideki iller arasında yer aldığını açıkladı.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2021, 00:49 Güncelleme 07 Eylül 2021, 01:15
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu: Konya mavi kategorideki iller arasına geçti

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Risk haritasında en büyük değişikliklerden birini Konya yaptı. Nüfusu en kalabalık yedinci şehrimiz artık mavi. Bu mavi, Türkiye'de risk düzeyini düşürecek! Kutluyoruz, Konya." ifadesini kullandı.

Risk haritasına göre, Konya'daki aşılama oranı yüzde 75,2 seviyesinde bulunuyor.



AŞILAMADA SON DURUM
18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 80,47, ikinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 62,23 olarak gerçekleşti.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplam 97 milyon 981 bin 595'e yükseldi. Kovid-19 ile mücadele kapsamında son 24 saatte toplam 868 bin 298 doz uygulandı.



En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Amasya, Kilis, Aydın, Yalova, Kırklareli ve Balıkesir olarak açıklandı.

En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Gümüşhane, Diyarbakır, Mardin, Muş, Batman, Bingöl, Bayburt, Bitlis ve Siirt olarak sıralandı.

KONYA VE KARS MAVİ, MUŞ SARI OLDU
Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamanın devamında Konya ve Kars'ın Risk Haritasındaki renginin maviye, Muş'in ise sarıya döndüğünü duyurdu. Koca, açıklamasında, "Risk haritasında en büyük değişikliklerden birini Konya yaptı. Nüfusu en kalabalık yedinci şehrimiz artık Mavi. Bu Mavi, Türkiye'de risk düzeyini düşürecek! Kutluyoruz, Konya. Kars, ilk doz aşı oranında yüzde 75'i geçerek Orta Risk Seviyesini, Düşük Risk Seviyesine indirdi. 4 Turuncu, 15 Sarı ilimizin önünde yeni bir örnek var! Mavi Kars'ı kutluyoruz. 'Aramızdaki tek Turuncu da Sarı oldu!' Doğu Anadolu, ilk doz aşı oranını yüzde 65'in üzerine çıkaran Muş'u kutluyor. Ve Türkiye'nin dört bir yanı!" ifadelerini kaydetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN