Son dakika! Kütahya'da 5 büyüklüğünde deprem

Gelen son dakika haberine göre, Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde saat 14.04'te 5.0 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. AFAD depremin büyüklüğünü 5.0 olarak belirtirken Kandilli Rasathanesi 4.9 olarak duyurdu. Sosyal medyada binlerce kullanıcı deprem ile ilgili mesajlar paylaştı. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2021, 14:14 Güncelleme 31 Ağustos 2021, 16:19
Son dakika! Kütahya’da 5 büyüklüğünde deprem

İÇİNDEKİLER

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan son dakika bilgisine göre, Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde saat 14:04'te 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi.

Depremin yerin 7.16 kilometre derinliğinde meydana geldiği aktarıldı.

Deprem, Kütahya ile beraber Ankara, Afyon ve Eskişehir gibi çevre illerden de etkili olarak hissedildi.

Kandilli Rasathanesi'yse saat 14.04'de gerçekleşen depremin büyüklüğünü 4.9, derinliğini 5.0 kilometre olarak bildirdi.

AFAD SON DEPREMLER

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER

Deprem anında binalar sallanırken vatandaşlar kendini dışarı attı. Bazı vatandaşlar depreme namazda yakalanırken, bazıları ise bankada işlem yaptırdığı sırada depreme yakalanarak kendini dışarı attı.

Öte yandan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilerde herhangi bir yıkım ya da olumsuz ihbar olmadığı bildirildi.

ÇATAKLI: OLUMSUZ BİR İHBAR ULAŞMADI

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. Çataklı, paylaşımında "Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde saat 14.04'te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Alanda tarama çalışmalarına devam edilmektedir. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

KÜTAHYA VALİSİ ÇELİK'TEN İLK AÇIKLAMA

Kütahya Valisi Ali Çelik, 14.04'te gerçekleşen depreme ilişkin şunları söyledi:

"Altıntaş ilçemizde saat 14.04'te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Alanda tarama çalışmalarına devam edilmektedir. Geçmiş olsun."

İlçe merkezinde bir binanın balkonundan 3-5 tuğlanın düştüğünü, Beşkarış köyünde de 2-3 evin bacalarında döküntüler olduğunu belirten Çelik, "Hiçbir yaralımız ve bir sıkıntımız yok, ufak tefek hasarlar var." dedi.

İhsaniye ilçesine bağlı Hacıbeyli köyünde bazı evlerin bahçe duvarları yıkıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN