Meteorolojiden yurt genelinde sıcak hava uyarısı: Mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecek

Hafta sonu için plan yapan vatandaşlar hava durumunu araştırıyor. Yaz aylarının son günlerinin yaşandığı yurtta sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Herkes bunaltıcı sıcakların ne kadar devam edeceğini merak ederken Meteoroloji'den flaş bir uyarı geldi. Peki sağanak yağış olan ilimiz hangisi? Hangi illerde sıcak hava uyarısı var? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den gelen son dakika bilgisine göre yurt genelinde hava durumu tahminleri.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2021, 06:20 Güncelleme 28 Ağustos 2021, 06:22
Meteorolojiden yurt genelinde sıcak hava uyarısı: Mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecek

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bugün ülkenin kuzey kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Bugün öğle saatlerinden sonra Edirne çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgarın, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

SICAK HAVA DALGASI!

Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Batman ve Şırnak'ın sıcak hava dalgasının etkisine girmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bugünden itibaren 5 günlük süreçte Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Batman ve Şırnak'ta hava sıcaklıklarının artarak mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerine çıkacağının tahmin edildiği bildirildi.

Açıklamada, hava sıcaklığının 39-42 derece civarında seyredeceği ifade edildi.

Diyarbakır ve Mardin Valiliğinin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda da "26-31 Ağustos tarihleri arasında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öğle saatlerinde yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları gerekmektedir." uyarısında bulunuldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN