YKS ek tercih taban-tavan puanları boş kontenjanlar! | 2021 Üniversitelerin yüzdelik dilim bilgileri! YKS ek tercih kılavuzu

Ek tercih taban puanları boş kontenjanlar 2021! Üniversiteye gidecek olan öğrenciler tarafından YKS tercih dönemi 20 Ağustos'ta sona erdi. İlk tercihlerin açıklanmasının ardından herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler ek tercihler için araştırmalara başladı. ÖSYM duyurusuyla birlikte ek tercih döneminin ne zaman başlayacağı belli olacak. Lisans veya önlisans programına yerleşmek isteyen adaylar ise tercih yaparak ek tercih döneminden faydalanacak. Ayrıca YKS ek yerleştirmede TYT baraj puanı 140, YDT ve AYT baraj puanı ise 170'e düşürülecek. İşte, YKS ek tercih kılavuzu ve ek tercih taban puanları hakkında detaylar!

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2021, 09:26 Güncelleme 27 Ağustos 2021, 09:27
YKS ek tercih taban-tavan puanları boş kontenjanlar! | 2021 Üniversitelerin yüzdelik dilim bilgileri! YKS ek tercih kılavuzu

İÇİNDEKİLER

YKS ek tercih klavuzu 2021! Ek tercihler ne zaman başlayacak? 2021 YKS tercih dönemi 20 Ağustos'ta tamamlanmıştı. İlk tercihlerde herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler ek tercih sürecine odaklandı. Bu sene YKS ek yerleştirmede TYT baraj puanı 140'a, YDT ve AYT baraj puanı ise 170'e düşürüldü. Ek tercihler, ÖSYM tarafından açıklanan YKS ek tercih boş kontenjan listesine göre yapılabilecek. İşte, YKS ek tercih kılavuzu ve ek tercih taban puanları hakkında detaylar!

YKS EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

YKS ek tercihlerin yapılacağı tarih henüz belli olmadı. YKS tercih sonuçlarının açıklanması sonrasında YKS ek tercih sürecinin başlaması bekleniyor. YKS 2.tercih tarihleri belli olduğu zaman ek tercih kılavuzunun da yayınlanması bekleniyor.

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK YERLEŞTİRMEDE BARAJ PUANLARI

YKS ek yerleştirmede baraj puanlarının düşürüleceği açıklandı. YKS ek yerleştirmede TYT baraj puanı 140, YDT ve AYT baraj puanı ise 170 olacak.

YKS EK TERCİHLERİ KİMLER YAPABİLECEK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), konuya ilişkin şunları kaydetti;

"Boş kalan kontenjanlar için ilave bir tercih fırsatı tanınarak TYT Puanı 140 ve üzerinde olan adaylar ile AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar için ikinci ek yerleştirme işlemleri esnasında tercihte bulunma imkanı verilmiştir. Buna göre ikinci ek yerleştirme işlemleri sürecinde TYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar 'önlisans programlarında', AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar 'lisans programlarında' boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabileceklerdir."

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-7 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Elektronik kayıtlar ise 31 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

YKS ÜNİVERSİTE 2. TERCİH ÜCRETİ NASIL YATIRILIR, HANGİ BANKAYA?

YKS ek tercihler için kılavuz henüz yayımlanmadı. ÖSYM YKS ek tercih bilgilerinin bulunduğu kılavuzu Eylül ayı içerisinde yayımlayacak. Kılavuzın paylaşılmasıyla birlikte ek tercih ücretleri hakkında tüm detaylar belli olacak. Öte yandan 2020 yılında YKS ek tercih ücreti 20 TL'ydi. Bu yıl da bu rakamlarda bir ücret alınabilir. Ücret ödemesi, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan 'ÖDEMELER' alanından kredi kartı /banka kartıyla da yapılabilecek.

Tercih bildiriminizi tamamladıktan sonra ek yerleştirme ücretini ödemeniz gerekiyor.
Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaylardan yerleştirme ücreti alınır.

YKS ek tercih ücreti yatırılacak bankalar;

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)
*Yerleştirme ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı /banka kartıyla da yatırılabilecektir.
Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM'lere yönlendirebileceklerdir. Şubelerden yerleştirme ücreti yatırmak isteyen adaylar, Covid-19 pandemisi nedeniyle şubelerin açık olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır.