Evler ve köprüler yıkıldı, yollar çöktü, araçlar denize sürüklendi köylerle bağlantı kesildi! 1 ölü, 2 kayıp, 17 yaralı

Türkiye, yangın ve sel felaketleriyle sarsıldı. Akdeniz’deki 13 gün yaşanan alev topunun ardından, önceki gece ve dün sabah da Batı Karadeniz’de sel dehşeti yaşandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2021 Güncelleme 12 Ağustos 2021, 07:06
Evler ve köprüler yıkıldı, yollar çöktü, araçlar denize sürüklendi köylerle bağlantı kesildi! 1 ölü, 2 kayıp, 17 yaralı

İÇİNDEKİLER

Batı Karadeniz'deki şiddetli sağanak, sel olup bölge insanlarına zor anlar yaşattı. Bartın, Sinop, Kastamonu, Karabük ve Samsun'u vuran sel ve heyelanlarda çok sayıda ev ve işyerini su basarken araçlar sürüklendi, köprüler yıkıldı, yollar kapandı. Mahsur kalanlar helikopterlerle kurtarılırken, sele kapılan bir kadın kayboldu.

Kalp krizi geçiren bir kişi de öldü. Akören Söküler köyünde meydana gelen sel ve heyelanda, bir bölümü yıkılan ahşap evdeki Arife Ünal (85), sel sularına kapılarak kayboldu. Sinop Ayancık Çayı'nın taşması sonucu cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar sel sularında sürüklendi.

50 KİŞİ SON ANDA KURTARILDI
Çay üzerindeki köprü hasar gördü. Park halindeki araçlar ve bazı iş makineleri de sel suları arasında kaldı. Yenikonak köyünde tek katlı ev yıkılıp, sel sularına kapıldı. Su basan Ayancık Devlet Hastanesi tahliye edildi. Kastamonu Azdavay'da su basan binaların zemin katlarında mahsur kalan 50 kişi kurtarıldı. Karabük ve Safranbolu'da bazı ev ve işyerlerinin bodrum katları su altında kaldı.

SU YÜKSEKLİĞİ 4 METRE
İçişleri
Bakanı Soylu, "Bazı yerlerde suyun yüksekliği 3-4 metreye ulaştı" dedi. Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık da "Bu felaketi kelimelerle anlatmak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

NASA YANİ!
Amerikan
Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), küresel ısınmayı inceledi. Dünyadaki deniz seviyelerinin bu krizden nasıl etkileneceğine dair yeni bir senaryoyu servis etti. Krizin, özellikle Akdeniz'de etkili olacağı belirtildi. Antalya açıklarının önümüzdeki 9 yılda 13-14 santimetre yükseleceği kaydedildi.

KÖYCEĞİZ'DE YANGIN KONTROL ALTINDA
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla Köyceğiz'deki orman yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Pakdemirli, "Önceki gün Manavgat'ta çıkan yangın da kontrol altında. Burdur Bucak'taki yangınla ilgili ise 6 kişi gözaltına alındı" dedi.