Son dakika: Ankara Altındağ'da büyük provokasyon: Sığınmacılar üzerinden toplumsal kaos hedefleniyor

Ankara'nın Altındağ ilçesinde 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın yabancı uyruklu grup ile çıkan bıçaklı kavgada hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylar büyük bir provokasyona dönüştü. Gerilimin yükselmesiyle sokaklara dökülen kalabalık bir grup, Suriyelilerin evlerine ve iş yerlerine saldırdı. Konuya ilişkin Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada olayların sona erdiği ve provokatif haberlere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Yaşanan bu olaylar, sığınmacılar üzerinden 'toplumsal kaos' hedeflendiğini gözler önüne sererken fitne ateşini yakan CHP'ye benzin yandaşı çukur medyadan geldi.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2021, 00:50 Güncelleme 12 Ağustos 2021, 02:02
Son dakika: Ankara Altındağ’da büyük provokasyon: Sığınmacılar üzerinden toplumsal kaos hedefleniyor

İÇİNDEKİLER

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki olaylar, büyük bir provokasyona dönüştü.

Dün akşam saatlerinde yabancı uyruklu grup ile çıkan bıçaklı kavgada yaralanan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın hayatını kaybetmişti. Gerilimin yükselmesiyle sokağa dökülen bir grup vatandaş, Suriyelilerin dükkanlarına saldırdı.

OLAY ANI KAMERALARA YANSIDI
Saldırı anı cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde bir grup kalabalığın dükkanlara ve evlere taş atarken bir kısmı da Suriyelilerin araçlarını ters çevirdiği görülüyor.

Kalabalık grup tüm uyarılara rağmen dağılmazken, çevik kuvvet ekipleri dükkanların önünde barikat kurdu.



PROVOKASYONUN KURBANI MASUMLAR
Altındağ'da sahnelenen büyük provokasyonda masumlar da hedef alındı. Sığınmacı küçük çocuk olaylar sırasında başından yaralandı.



FİTNE ATEŞİNİ CHP YAKTI YANDAŞI ÇUKUR MEDYA BENZİN DÖKTÜ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sığınmacılar üzerinden toplumu ve sokakları tahrik ederek kışkırttı.

CHP yandaşı çukur medya da ırkçı söylemlerle Kılıçdaroğlu'nun yaktığı fitne ateşine benzin döktü.



CHPye yakınlığıye bilinen ve fondaş medyanın baş aktörlerinden biri olan TELE 1, Altındağ'daki olayları "tehlikeli gidişat" olarak servis etti.



Cumhuriyet de provokasyonu görmezden gelerek, "Altındağ'da Suriyelilere ait ev ve iş yerleri taşlandı" diyerek haberi duyurdu.



ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, Altındağ ilçesinde yaşanan olayların sona erdiğini duyurdu.


Konuya ilişkin Valiliğin resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir açıklama yapıldı.

"PROVOKATİF HABER VE PAYLAŞIMLARA İTİBAR ETMEYİN"
Açıklamada, "Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provakatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur" ifadelerine yer verildi.

İşte o paylaşım;