Altındağ'daki provokasyonun baş sorumlusu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu! Halkı kışkırtıp cadı avı başlattı

Son dönemde Türkiye'ye sığınan mültecileri hedef alarak halkı kışkırtmaya çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "mülteci siyaseti" dün büyük bir provokasyon yaşanmasına neden oldu. Ankara'nın Altındağ ilçesinde toplanan bir grup kişi Suriyelilerin ev ve iş yerlerini taşladı.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2021, 13:28 Güncelleme 12 Ağustos 2021, 13:52
Altındağ’daki provokasyonun baş sorumlusu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu! Halkı kışkırtıp cadı avı başlattı

İÇİNDEKİLER

Ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ve Afgan mültecileri hedef tahtasına oturtarak, göçmenler üzerinden nefret siyaseti yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve muhalefet yabancı düşmanlığını körükleyerek halkı kışkırtmak için elinden geleni yapıyor. CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği bu "mülteci siyaseti" özellikle Suriyeli ve Afgan sığınmacılara karşı nefretin körüklenmesine zemin hazırlayarak provokatif olayların yaşanmasına neden oldu.

ANKARA'DA OLAYLI GECE
Muhalefetin nefret dili nedeniyle sığınmacılara karşı oluşan hassasiyet sebebiyle dün Ankara Altındağ'da provokatif bir olay yaşandı. Çıkan bir tartışmada 18 yaşındaki Emirhan Yalçın isimli gencin yabancı uyruklu kişilerce bıçaklandığı haberi sonrası ilçede toplanan bir grup, Suriyelilere ait olduğu iddia edilen ev ve iş yerlerini taşladı, bazı araçları ters çevirdi ve Suriyelilere ait eşyaları ateşe verdi.

Olayla hiç ilgisi bulunmamasına rağmen evleri taşlananlar ve zarar görenler arasında küçük yaştaki masum çocuklar da vardı.

Özellikle sosyal medya üzerinden muhalefet yandaşı bazı medya kuruluşları ve kişiler yaşanan olayları körükleyerek adeta Suriyelilere karşı bir "cadı avına" başlanmasını amaçladı.

76 KİŞİ GÖZALTINDA
Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olaylarla ilgili vatandaşalrı provoke eden, sosyal medyaya gerçek dışı paylaşımlarda bulunan ve bölgede yaşanan olaylara katılan 76 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Açıklamada, yakalanan kişilerin 38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurma suçlarından kaydı bulunduğu belirtildi.

BU PROVOKASYON SENİN ESERİN KILIÇDAROĞLU
Fırsat bulduğu her anda sözü sığınmacılara getiren Kılıçdaroğlu, bugüne kadar yaptığı pek çok açıklamada ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan göçmenleri hedef aldı ve "Onları göndereceğiz" şeklinde söylemlerde bulundu. Göçmenlerin Türkiye'de soruna yol açtığını söyleyen bunun üzerinden siyaset yaparak halk arasında sığınmacıları hedef gösteren CHP Genel Başkanı, son olarak yaptığı açıklamada "Göçmenleri davul ve zurna ile yollayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinden Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan'ın son dönemde yaptığı faşizan açıklamalara da tepki göstermeyerek adeta örtülü destek verdi. Bolu'da mültecilere yapılan sosyal yardımların kesilmesine göz yuman CHP lideri, faturalara yansıtılacak 10 kat ücrete de ses çıkarmadı. Toplumun her kesiminden yükselen tepkilere rağmen Özcan hakkında adım atmadı ve parti disiplin kuruluna herhangi bir sevk gerçekleştirmedi.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN YAPTIĞI MÜLTECİLERLE İLGİLİ PROVOKASYON KOKAN AÇIKLAMALARDAN BAZILARI

ASILSIZ İDDİALARLA PROVOKASYON
Afganistan'da Taliban'dan ve iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen göçmenlerle ilgili ABD ile gizli bir anlaşma yapıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, Afganların gizli bir anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye geldiğini söyledi. Kılıçdaroğlu bu iddialarla yabancı düşmanlığının fitilini ateşledi.

Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadele için tek yürek olduğu dönemde bile sığınmacı konusunu es geçmeyen CHP lideri, mültecileri "beka sorunu" olarak nitelendirdi. Bu söylemle vatandaşları kışkırtan Kılıçdaroğlu, sığınmacıların adeta iç güvenlik meselesi haline geldiğini iddia etti.

Takvim.com.tr/Özel haber

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN