Emirhan Yalçın'ın katili Yahya Abdo'nun ifadesi ortaya çıktı: Aniden başladı

Son dakika haberine göre AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün gece saatlerinde Ankara Altındağ'da yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, "Bu çok üzücü hadise üzerinden bazı provokasyonlar tertip edilmeye çalışılıyor. Bu provokasyonların hedefi ülkemize ve insanımıza zarar vermektir. Suç bireyseldir. Suçlular adalet önünde hesap verecek ve hak ettikleri cezayı alacaklardır." dedi. Sosyal medyada da provokatörler yine devredeydi. Halkı kin ve nefrete sürükleyecek paylaşımlarla milleti galeyena getirmeye çalışanlar ahlaksızlıkta zirve yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü ise gerçek dışı paylaşımlar yapan 76 kişinin yakalandığını 38'inin ise sabıka kaydı olduğunu açıkladı. Öte yandan Emirhan Yalçın'ı bıçaklayarak öldürme suçlamasıyla tutuklanan Yahya Avdo'nun ifadesi ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2021, 12:01 Güncelleme 12 Ağustos 2021, 15:40
Emirhan Yalçın’ın katili Yahya Abdo’nun ifadesi ortaya çıktı: Aniden başladı

İÇİNDEKİLER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün gece saatlerinde Ankara Altındağ'da yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, "Bu çok üzücü hadise üzerinden bazı provokasyonlar tertip edilmeye çalışılıyor. Bu provokasyonların hedefi ülkemize ve insanımıza zarar vermektir. Suç bireyseldir. Suçlular adalet önünde hesap verecek ve hak ettikleri cezayı alacaklardır." dedi.

İşte AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar
Emirhan Yalçın kardeşimizin hayatını kaybettiği hadise hepimizi derinden üzmüştür. Emirhan kardeşimize Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz Emirhan'ı katleden failleri yakalamıştır, yargı adaleti tesis edecektir.

Bu çok üzücü hadise üzerinden bazı provokasyonlar tertip edilmeye çalışılıyor. Bu provokasyonların hedefi ülkemize ve insanımıza zarar vermektir. Suç bireyseldir. Suçlular adalet önünde hesap verecek ve hakettikleri cezayı alacaklardır.

Sığınmacı düşmanlığı yapan provokatörler ile sığınmacı kılığındaki provokatörler aynı şeyi hedefliyorlar. Hepsi aynı madalyonun iki yüzüdür. Ülkemize ve insanımıza zarar vermek istiyorlar.



Failleri etnik kimliği üzerinden tanımlayan ve toplulukları hedef gösterenler ülkemize zarar vermeye çalışan bir atmosfer oluşturmaya çalışıyorlar.

Adaleti tesis etme yükümlülüğüne sahip yargı kurumları görevlerini yapacaktır. İnsan canına kastedenler gereken cezayı alacaktır. Kendilerini emniyet ve yargının yerine koymaya çalışarak insanları hedef gösterenler, bu ülkeye kötülük yapmak isteyenlerdir.

Millet olarak birliğimizi ve dirliğimizi hedef alan provokasyonlara karşı sağduyulu olmalıyız. Sosyal medya üzerinden yapılan yalan haber ve dezenformasyonlara dikkat etmeliyiz.

Büyük milletimiz sahip olduğu yüksek ahlaki değerler ve tarihten süzülen tecrübesiyle tüm provokasyonları boşa çıkaracaktır. Tarih boyunca mazlumların sığınağı olan devletimiz hem mazlumları koruyacak hem de tüm provokatörlerle mücadele edecektir.

Siyasette rekabet tabii ki gereklidir. Ancak ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı nefret dili asla muhalefet olarak değerlendirilemez. Bazı siyasilerin sığınmacılara yönelik uzun süredir kullandığı nefret dilinin yol açabileceği tehlikelerin ne kadar büyük olduğu ortadadır.

Ne ülkemizde birilerinin sığınmacı kılığında provokasyon yapmasına müsaade ederiz, ne de sığınmacılara karşı nefret üretmeye çalışanlara müsaade ederiz. Tarihi tecrübemiz mazlumları korumaya ve her türlü kaos planını bertaraf etmeye yeter.

Büyük milletimiz insanlık vicdanının temsilcisidir. Emniyet ve yargı kurumları görevinin başındadır. Kendini emniyet ve yargının yerine koymaya çalışanlar, milletimizin vicadanına saldırmak isteyenlerdir.

SAĞDUYU PROVOKASYONU ENGELLEDİ
Salı günü Ankara Altındağ'da çocuklar arasında çıkan kavgada vefat eden vatandaşımızın ailesini ve halkı tahrike yönelik olayları engellemek üzere 2 gecedir halk ile görüşen ve sakinleştiren Altındağ Kaymakamı olayları yatıştırdı. Yalan video ve fotoğraflar ile halkı kışkırtmaya çalışan 18 sosyal medya kullanıcısı gözaltına alındı. Münferit vakalarda kırılan Suriyeli mültecilerin evlerinin camları aynı gece ilçe kaymakamının nazeretinde süratle yenilendi ve mağduriyetler giderildi.

SALDIRGANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan Ankara'da parkta çıkan kavgada Emirhan Yalçın'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Yahya Abdo'nun (26) ifadesi ortaya çıktı. Yahya Abdo'nun ifadesinde "Daha önce görmediğim Emirhan'la parkta aniden tartışmaya başladık. Sonra kavga edince parkta bulduğum bıçak ile Emirhan'a vurdum. Daha sonra panik yaparak kaçtım. Bu suçu işlediğim için çok pişmanım" dediği öğrenildi.

SOSYAL MEDYADA YİNE DEVREDELER
Ankara Altındağ'la ilgili sosyal medyada yine kirli planlar devreye girdi. Yalan yanlış paylaşım yapanlar ahlaksızlıkta zirveye çıktılar.

Söz konusu hesaplardan galiz küfürlerin edildiği de göze çarptı.

76 KİŞİ GÖZALTINDA
Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olaylarla ilgili vatandaşalrı provoke eden, sosyal medyaya gerçek dışı paylaşımlarda bulunan ve bölgede yaşanan olaylara katılan 76 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Açıklamada, yakalanan kişilerin 38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurma suçlarından kaydı bulunduğu belirtildi.

OLAY ANI KAMERALARA YANSIDI
Saldırı anı cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde bir grup kalabalığın dükkanlara ve evlere taş atarken bir kısmı da Suriyelilerin araçlarını ters çevirdiği görülüyor. Kalabalık grup tüm uyarılara rağmen dağılmazken, çevik kuvvet ekipleri dükkanların önünde barikat kurdu.

PROVOKASYONUN KURBANI MASUMLAR
Altındağ'da sahnelenen büyük provokasyonda masumlar da hedef alındı. Sığınmacı küçük çocuk olaylar sırasında başından yaralandı.

FİTNE ATEŞİNİ CHP YAKTI YANDAŞI ÇUKUR MEDYA BENZİN DÖKTÜ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sığınmacılar üzerinden toplumu ve sokakları tahrik ederek kışkırttı. CHP yandaşı çukur medya da ırkçı söylemlerle Kılıçdaroğlu'nun yaktığı fitne ateşine benzin döktü.



CHPye yakınlığıye bilinen ve fondaş medyanın baş aktörlerinden biri olan TELE 1, Altındağ'daki olayları "tehlikeli gidişat" olarak servis etti.



Cumhuriyet de provokasyonu görmezden gelerek, "Altındağ'da Suriyelilere ait ev ve iş yerleri taşlandı" diyerek haberi duyurdu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN