Ekşi Sözlük'teki 'ayaklanma' çağrısına Başkan Erdoğan'dan tepki: Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değil, bedelini ödeyecekler

Başkan Erdoğan, katıldığı canlı yayında Ekşi Sözlük'te dolaşıma sokulan "Halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" başlıklı provokasyonu değerlendirdi. Takma isimlerin arkasına saklanarak kişilere hakaret edilmesi ve ayaklanma çağrılarına müsaade etmeyeceklerini belirten Erdoğan, "Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değildir. Onlar da bunun bedelini ödeyecektir." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 11 Ağustos 2021, 22:30 Güncelleme 11 Ağustos 2021, 23:01
Ekşi Sözlük’teki ’ayaklanma’ çağrısına Başkan Erdoğan’dan tepki: Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değil, bedelini ödeyecekler

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı özel bir TV kanalının canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerde yaşanan orman yangınlarına ilişkin değerlendirmeler yapan Erdoğan, yangınlar üzerinden sosyal medya üzerinden yürütülen kirli provokasyon girişimlerine sert tepki gösterdi.



Sosyal medyaya yönelik bir çalışma yapılması gerektiğini belirten Başkan Erdoğan, Yalan yanlış haberlerle vatandaşımız çok farklı yöne doğru evriliyor. Buna müsaade etmemeliyiz" ifadelerini kullandı.



Ekşi Sözlük'te dolaşıma sokulan "Halkın ayaklanması için daha ne olması gerekiyor" başlıklı provokasyon ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değildir. Onlar da bunun bedelini ödeyecektir. Takma isimlerin arkasına saklanarak kişilere hakaret edilmesi, ayaklanma çağrısına müsaade etmeyiz" şeklinde konuştu.



İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamalarından satır başları;

Sosyal medyaya yönelik bir çalışma yapılması gerekiyor. Yalan yanlış haberlerle vatandaşımız çok farklı yöne doğru evriliyor. Buna müsaade etmemeliyiz. Kurumlarımızın ve görevlilerimizin fedakarlıkla yürüttüğü yangınlarla mücadeleye yalan yanlış bilgilerle leke sürmeye çalışıyorlar. Sosyal medya platformları ofis açması lazım, açmadığınız zaman bedelini ödeyeceksin.

Başta Rusya, Azerbaycan, İran, İspanya, Ukrayna destek verdi. Kazakistan, Gürcistan, Moldova, Belarus ve Fransa'dan da destek geldi. Gelen helikopterler farklı noktalarda yangınları söndürmek konusunda aktif olarak kullanıldı. İşimizi ciddi manada kolaylaştırdı. Yangın sürecinde onlarca ülkeden ve kuruluştan dayanışma mesajları aldık. Şahsım ve milletim adına bu ülkelere en kalbi duygularımla selamlarımı gönderiyorum.



"SANATÇILAR GİRİŞİMİ" İSİMLİ GRUBUN BİLDİRİSİ

Onlar sanatlarını icra etsinler. Ama başkanlık sistemi vs... Bu tarz konulara karışmasınlar. Kendi işlerine baksınlar.

EKŞİ SÖZLÜK'TEKİ KİRLİ PROVOKASYON
Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değildir. Onlar da bunun bedelini ödeyecektir. Takma isimlerin arkasına saklanarak kişilere hakaret edilmesi, ayaklanma çağrısına müsaade etmeyiz.

Bu paltformda, yalan haber, terör, propaganda, ayaklanma ne ararsan bunlardan var. Bunların takipçisiyiz. Planlı programı yapılan bu kampanlarla halkımızı hedef alıyorlar.