CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen kendi villasını kullandı! Manavgat'ın yanması umrunda olmadı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, villası için resmi araçları seferber etti. Komşu Kalemler Köyü'nün yanmasını ise seyretti. Sonra da bir köşeye çekildi. Ağlar gibi yapıp "Canımızı zor kurtardık" dedi. Bu pişkinliğe CHP'liler dahi isyan etti: Yüzü de kızarmıyor!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2021 Güncelleme 10 Ağustos 2021, 06:59
CHP’li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen kendi villasını kullandı! Manavgat’ın yanması umrunda olmadı

İÇİNDEKİLER

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, villası için resmi araçları seferber etti.

Komşu Kalemler Köyü'nün yanmasını ise seyretti. Sonra da bir köşeye çekildi.

Ağlar gibi yapıp "Canımızı zor kurtardık" dedi. Bu pişkinliğe CHP'liler dahi isyan etti: Yüzü de kızarmıyor!

YEMEK VERİN YETER
Antalya
Manavgat'taki yangın, İnönü Caddesi üzerinde biri 3 katlı, 2 evi bulunan Hatice- Abdülkadir Doğan çiftini de yaktı, yıktı. Enkaza dönen evlerde yanmayan hiçbir şey kalmadı. Duvarları bile parçalanan eve ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı verildi. Hatice Doğan, yangına yaylada yakalandı. Ertesi gün mahallesine geldiğinde, sadece traktörünün kurtarılabildiğini görünce hüngür hüngür ağladı.

60 yıllık el emeği, göz nuru evinin enkazında duygusal anlar yaşayan Doğan, "Burada evli, 3 çocuğum ve biz yaşıyorduk. Sadece traktör kurtarıldı. Gelen yardımlardan hiçbirini almadık, daha ihtiyacı olana gitmesini istiyoruz. Sadece verilen yemeği yiyoruz" dedi.

DESTEK YAĞIYOR
Muğla ve Antalya'da hasar tespit çalışmaları sürüyor. Vatandaşlara, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımlar dağıtılıyor.

YANGIN FELAKETİ BİTİYOR
Tarım Bakanı Pakdemirli, "270 orman yangınıyla uğraştık, 267'si kontrol altında. Üç orman yangını için çalışmalar devam ediyor" dedi.

KOMŞU YANIYOR
Yunanistan
da son yılların en büyük yangınlarına karşı çaresiz kaldı. Eğriboz ve Mora'da yüzlerce dönüm orman yandı. Komşu yardım çağrısı yaptı.

ABD ÇARESİZ!
ABD'nin Kaliforniya eyaleti, tarihinin en büyük ikinci yangınına teslim oldu. "Dixie"diye adlandırılan yangın, 187 bin hektardan büyük bir alanı tamamen kül etti. Greenville adlı tarihi kasaba adeta haritadan silindi. Çok sayıda bina ve araçlar kullanılamaz hale geldi.

KIRMIZI ALARM!
Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC), en kapsamlı küresel ısınma raporunu yayımladı. 66 ülkeden 234 bilim insanın katıldığı çalışmada, son birkaç aydır aralarında Türkiye'nin de dahil olduğu birçok ülkede yaşanan orman yangınları ve sellerin gelecekte yaşanacakların sadece küçük bir ön izlemesi olduğu anlatıldı.

Rapora göre, iklimde binlerce yıl boyunca geri döndürülemeyecek bazı değişiklikler oldu. Küresel sıcaklıklardaki istikrarın önlem alınsa dahi, 20-30 yıl boyunca sağlanamayacağı açıklandı. Buna göre, iklim değişikliğinden kaynaklanan afetlerin sayısının önümüzdeki yıllarda çok daha yaygın olarak görüleceği hatırlatıldı. Raporda "Sera gazı emisyonları nedeniyle, küresel ısı artışı 1.5 santigrat dereceyi, hatta 2 santigrat dereceyi görecek" denildi. Böylece yazlar uzayacak, kışlar kısalacak!