CHP'li Bornova Belediyesi'nin zeytin ağaçları yakınına moloz dökmesine İzmirliler tepki gösterdi

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Kemalpaşa Mahallesi'nde, zeytin ağaçlarının bulunduğu alana dökülen molozlar tepki çekti. Bölge halkı, molozların kaldırılmasını isterken, Bornova Belediyesi yetkilileri de moloz döktükleri yerin belediyeye ait alan olduğunu, ayrıştırılması için geçici bekletildiğini söyledi. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2021, 13:34 Güncelleme 10 Ağustos 2021, 13:52
CHP’li Bornova Belediyesi’nin zeytin ağaçları yakınına moloz dökmesine İzmirliler tepki gösterdi

İÇİNDEKİLER

Kemalpaşa Mahallesi 7101'inci Sokak'ta, uluslararası birçok otomobil ve motosiklet yarışlarının yapıldığı pistin yakınında bulunan zeytin ağaçlarının çevresindeki moloz yığınları, tepki çekti. Bornova Belediyesi tarafından 1 aydır alana dökülen molozların kaldırılması istendi. Molozların altında dere yatağı bulunduğunu belirten bölge halkı, şiddetli yağışın molozları dere yatağına düşürebileceğini ve taşkın riski olabileceğini dile getirdi.

VATANDAŞ KIZGIN

Bölgede yaşayanlardan Mustafa Çeliker (40), 1 aydır molozların düzenli getirilip bırakıldığını belirterek, "İş yerimizin karşısında güzelim zeytin ağaçları varken, geçtiğimiz ay gelip buraya moloz dökmeye başladılar. Alanı önce düzelttiler, biz başka bir şey için zannettik sonrasında moloz dökmeye başladılar. 1 aydır, getirip getirip bırakıyorlar. Çok yakınında alt tarafında dere yatağı var, dere yatağına bu molozlar dökülürse olası bir selde biz mağduriyet yaşayacağız. Molozların bu bölgeden kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.