ÖSYM KPSS sınav sonuçları açıklandı mı 2021? 1 Ağustos KPSS A Grubu ve Öğretmenlik soru ve cevapları ekranı!

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusu sınava katılan adaylar tarafından merak edilerek araştırılıyor. Dün KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavına katılan adayların sınav sonuçları ÖSYM tarfından yayınlanan sınav takvimiyle yanıt buldu. Saat 10.15'te başlayan Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavında adaylara, çoktan seçmeli 120 soru yöneltildi ve soruları cevaplamaları için 130 dakika süre verildi. Peki, ÖSYM tarafından KPSS sonuçları açıklandı mı? İşte 1 Ağustos KPSS A Grubu ve Öğretmenlik soruları ve cevapları ekranı hakkında detaylı bilgiler!

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2021, 05:49 Güncelleme 02 Ağustos 2021, 05:53
ÖSYM KPSS sınav sonuçları açıklandı mı 2021? 1 Ağustos KPSS A Grubu ve Öğretmenlik soru ve cevapları ekranı!

İÇİNDEKİLER

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? Sorusu gündemde merak edilen konular arasında yer aldı. 2021 2021 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı 01 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.15'te ve 14.45 oturumlarıyla gerçekleşti. Kamuda memur olmayı bekleyen adayların katılacağı sınav 101 merkezde uygulandı. Bu bağlamda, KPSS'nin ardından sınav soru ve cevapların ne zaman yayınlanacağı merak edilmeye başlandı. Binlerce kişinin ter döktüğü KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları ÖSYM tarafından duyurulan takvimle birlikte belli oldu. Peki, ÖSYM tarafından KPSS sonuçları açıklandı mı? İşte 1 Ağustos KPSS A Grubu ve Öğretmenlik soruları ve cevapları ekranı hakkında detaylı bilgiler!

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sınav sonuç tarihi ÖSYM'nin sınav takviminde belli oldu. Takvime göre KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınav sonuçları 16.09.2021 tarihinde ilan edilecek. Sonuçlar ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden görüntülenecek.

KPSS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI!

01 Ağustos 2021 tarihinde uygulanan 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının % 10'ları aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 01 Ağustos 2021 tarihinde saat 18.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

2021 KPSS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN...

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.