Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: Pençe Harekatı bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışma sonası 2 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Çatışmada 1 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2021, 23:11 Güncelleme 27 Temmuz 2021, 23:45
Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: Pençe Harekatı bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışma sonası 2 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

Çatışmada 1 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyi Harkurk bölgesinde gerçekleştirilen Pençe Harekatı bölgesinde bugün arama tarama faaliyeti sırasında teröristlerle temas sağlandığı aktarıldı.

Çıkan çatışmada iki askerin şehit olduğu, bir askerin ise yaralandığı ve hastaneye sevk edildiği ifade edilen açıklamada, çatışmada bölücü terör örgütü PKK'lı bir teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz." ifadesi kullanıldı.

AKSARAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Irak'ın kuzeyindeki Pençe Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sergen Güçlüer'in (24) acı haberi memleketi Aksaray'daki ailesine ulaştı.

Şehit Güçlüer'in acı haberi İstanbul Beyoğlu'nda yaşayan ve bayram nedeniyle memleketleri Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi Ihlara beldesine gelen annesi Aybeniz ve babası Mustafa Güçlüer'e askeri yetkililer tarafından verildi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrendikten sonra sinir krizi geçiren anne Aybeniz Güçlüer'e, hazırda bekletilen ambulansta müdahale edildi. Haberi alan yakınları eve akın ederken, çevreye Türk bayrakları asıldı.

1 kız kardeşi olan ve bekar olduğu öğrenilen Güçlüer'in cenazesinin yarın Ihlara beldesinde defnedilmesi bekleniyor.

ŞEHİT TEĞMENİMİZİN AİLESİNE ŞEHADET HABERİ ULAŞTI
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen PENÇE-YILDIRIM Harekatı kapsamında Kuzey Irak'ın Hakurk bölgesinde PKK terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen askerlerden Piyade Teğmen Ali Rıza Özcücük'ün (28) şehadet haberi Gaziantep'teki ailesine ulaştı.

Şahinbey ilçesinin Vatan Mahallesinde ikamet eden aileye acı haberi askeri yetkililer verdi. Sağlık ekipleri eşliğinde Nihat-Fatma Özcücük çiftine verilen haberin ardından şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk Bayrakları asılırken, haberi duyan komşuları da eve gelerek ailenin acısını paylaştı.
3 ay önce nişanlanan ve evlilik hazırlığı yapan Şehit Ali Rıza Özcücük'ün operasyona gitmeden önce sabah saatlerinde annesini arayarak operasyona gideceklerini söylediği öğrenildi

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN