Test alert notification evde kal Türkiye telefon bildirimi ne anlama geliyor? iPhone Acil durum uyarısı nedir?

Sabahın ilk saatleriyle birlikte pek çok akıllı telefon kullanıcısı Acil durum uyarısı ile karşı karşıya kaldı. Telefonlarına bildirim gelen vatandaşlar detayları merak ediyor. Sabah saat 09.46 sularında iPhone kullanıcıları "Test Alert Notification Evde Kal Türkiye" şeklindeki bir bildirimle karşı karşıya geldi ve bunun nedenini merak etmeye başladı. Konu hakkında yapılan açıklamalar takip ediliyor. Peki, iPhone Acil durum uyarısı nedir? Test alert notification evde kal Türkiye telefon bildirimi ne anlama geliyor? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2021, 08:57 Güncelleme 25 Temmuz 2021, 08:58
Test alert notification evde kal Türkiye telefon bildirimi ne anlama geliyor? iPhone Acil durum uyarısı nedir?

İÇİNDEKİLER

iPhone kullanıcıları sabah 09.46'da üst üste 6 kez akıllı telefonlara gelen "Test Alert Notification" uyarısıyla karşılaştı. Bu durum herkesi şaşırtırken nedeni merak konusu oluyor. Binlerce kişi konu hakkında yapılacak açıklamaya odaklandı. Yüz binlerce kullanıcı arama motorları üzerinden araştırmalarını sürdürürken henüz bir açıklama yapılmadı. Peki, acil durum uyarısı nedir? iPhone'a Test alert notification Acil durum uyarısı evde kal Türkiye" bildirimi neden geldi? İşte yaşanan son gelişmeler...

İşte yapılan açıklamalar;

Acı bir sesle uyarı yaparak gelen acil durum uyarısı başlıklı mesajlarda "Evde Kal Türkiye" yazıyordu ve test bildirimi diye belirtiliyordu.

Muhtemelen bildirim testi sırasında yapılan bir hata nedeniyle çok sayıda bildirim arka arkaya iPhone kullanıcılarına ulaştı.

iOS kullanıcıları sabah sabah bu mesajla uyanırken Android kullanıcıları ise bu durumdan etkilenmedi.

Vodafone'dan açıklama

Mesajların hep Vodafone operatörü kullanan iPhone'lardan geldiği bilgisi üzerine Vodafone bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"24 Temmuz 2021 Cumartesi sabah saatlerinde bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında "Evde Kal Türkiye" bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir.

Konu teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır. Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz. "

Telefonların ekranında arka arkaya gelen bu mesajları gören vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı. Birçok kullanıcı deneyimlerini twitter'da paylaştı.