Şile’de kaybolan kişileri haber yapmak için giden A Haber ekibine iğrenç saldırı! Cankurtaranlar tekme tokat dövdüler

Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek için vatandaşlar İstanbul Şile’ye akın etti. Yüzmek için denize giren 5 kişi kayboldu. Daha sonrasında 2 kişinin cansız bedenine ulaşılırken 1 kişi kurtarıldı, 2 kişi ise hala aranıyor. Olay yerine denizde kaybolanları haber yapmak için gide A Haber ekibi ise iğrenç bir saldırıya uğradı. A Haber muhabiri Çağdaş Evren Şenlik o anları anlattı. Şenlik, "Cankurtaranların şefi olduğunu düşündüğümüz bir kişi 'Burada kimse A Haber’e röportaj vermeyecek' dedi. 'Bu namussuzlarla konuşanın ben burada hesabını keserim' dedi." ifadelerini kullandı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ise söz konusu saldırıyı "vandallık" olarak tanımladı ve saldırganların hukuk önünde hesap vermeleri gerektiğini belirtti.

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2021, 14:32 Güncelleme 23 Temmuz 2021, 22:12
Şile’de kaybolan kişileri haber yapmak için giden A Haber ekibine iğrenç saldırı! Cankurtaranlar tekme tokat dövdüler

İÇİNDEKİLER

Denizde kaybolan kişileri haber yapmak için İstanbul Şile'ye giden A Haber ekipleri saldırıya uğradı. İBB'ye bağlı cankurtaranlar basın emekçilerini yerlerde tekmeledi.

Ayazma Plajı'nda, A Haber ekipleri hedef alındı. Gelişmeleri aktaran A Haber muhabiri Mehmet Karataş, "Ekip arkadaşlarımız yayın yapmaya çalışırken cankurtaranların saldırısına uğradılar. Onlardan biri kameraman arkadaşımız Ayhan Arıtürk ve muhabir arkadaşım Çağdaş Şenlik" ifadelerini kullandı.

"KİMSE A HABER'E RÖPORTAJ VERMEYECEK"
Olay anlarını anlatan Şenlik, "Yaklaşık 2 gündür Şile Ayazma Plajı'nda kaybolan kişilerin yayınlarını gerçekleştiriyoruz. Bugün 11.02 sıralarında bu noktaya gelmiştik canlı yayın gerçekleştirmek için. Bizim dışımızda pek çok ulusal medya bu noktadaydı. Biz gelir gelmez organize bir şekilde birbirleriyle konuştuklarına tanıklık ettik. Cankurtaranların şefi olduğunu düşündüğümüz bir kişi, 'Burada kimse A Haber'e röportaj vermeyecek. Bu namussuzlarla konuşanın ben burada hesabını keserim' dedi. O sırada bana saldıranlar Ayhan'ın yere düştüğünü görüp ona hücum etmeye başladılar.

Dakikalarca yerde tekmelendi. Bir emekçi, dakikalarca 5-6 cankurtaran tarafından yerde tekmelendi. O an tek düşündüğüm çalışma arkadaşımın değil beraber yiyip, içip, gezip sabahlayıp haber nöbeti tuttuğum bir arkadaşımın yerde can çekiştiğini gördüm. O an ayırmaya çalıştık ayırdıkça boğazımdan sıktılar bana da tekme attılar" diye konuştu...

ULUSLARARASI MEDYA ENFORMASYON DERNEĞİ'NDEN KINAMA
Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED); denizde kaybolan kişileri haber yapmak için İstanbul Şile'ye giden A Haber ekiplerine fiili ve sözlü yapılan saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

"VANDALLIKTIR"
Uluslararası Medya Enformasyon Derneği'nin açıklamasında şöyle denildi: "İBB'ye bağlı cankurtaranların, 'Burada kimse A Haber'e röportaj vermeyecek. Bu namussuzlarla konuşanın ben burada hesabını keserim' diyerek hedef göstermesinin ardından görevini yapmaya çalışan basın emekçilerinin yerlerde tekmelenmesi vandallıktır, hedef gösterilmesi sorumsuzluktur.

"ÇİRKİN SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYA KALMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ
Görevi sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilerin, görevlerini yaparken bu tarz çirkin bir saldırıyla karşı karşıya kalması düşündürücüdür ve kabul edilemezdir.

"HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMESİNİN SAĞLANMASINI BEKLİYORUZ"
Bu saldırı, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır.
Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) olarak saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırganların yakalanarak hukuk önünde hesap vermesinin sağlanmasını bekliyoruz."

"YARGININ GEREKENİ YAPACAĞINA İNANIYORUM"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, A Haber'e yapılan saldırıyı kınadı. Dağ, "CHP'li İBB'ye bağlı çalışan cankurtaranların saldırısına uğrayan A Haber ekiplerine geçmiş olsun diliyor, bu ayıbı gerçekleştirenleri kınıyorum. Yargının saldırıyı gerçekleştirenlere ilişkin gerekeni yapacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.