Artık yandaşınız bile isyan ediyor: İçkime karışma müziğime karışma sonuç rezillik! Kadıköy'deki skandalda flaş gelişme

CHP ve çukur yandaş medyasının bıkmadan sürdürdüğü “müzik ve eğlence yasaklanıyor” algısını yerle bir eden gelişme İstanbul Kadıköy’den geldi. Sözde “içkime dokunma eylemi” adı altında yapılan partiler Kadıköylüleri isyan ettirdi. Sabahlara kadar sokak aralarındaki içkili partilerden uyku uyuyamayan Kadıköylüler, alkol ve müziğe bir sınır getirilmesi çağrısı yapmaya başladılar. “İçkime karışma, müziğime karışma, sonuç bu rezillik. Bu görüntü ne modernlik ne de protesto, sadece yaşam hakkına saygısızlık.” şeklindeki tepkilerin özellikle iktidar karşıtı Kadıköylülerden gelmesi dikkat çekti. Skandal görüntülere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Partisi Sözcüsü Çelik ve İletişim Başkanı Altun da sosyal medyadan tepki gösterdi. Öte yandan Kadıköy'de kilisenin kapı duvarına çıkan 3 kişiden ikisine 'ev hapsi' verildi.

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2021, 08:49 Güncelleme 12 Temmuz 2021, 19:19
Artık yandaşınız bile isyan ediyor: İçkime karışma müziğime karışma sonuç rezillik! Kadıköy’deki skandalda flaş gelişme

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs tedbirleri kapsamında saat 21.00'de sona eren müzik yayınları 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren saat 24.00'e uzatılmıştı.


CHP VE ÇUKUR YANDAŞ MEDYASININ ALGI OPERASYONU BİR KEZ DAHA ÇÖKTÜ
Kararın ardından sanki ülkede müzik ve eğlenceye yasak getirilmiş gibi ayaklanan CHP ve yandaş çukur medyası özellikle sosyal medyadan iktidarı hedef alarak algı operasyonuna girişmişti.

ALGI OPERASYONU BİR KEZ DAHA ELLERİNDE PATLADI
Ancak CHP ve çukur medyasının giriştiği algı operasyonu bir kez daha ellerinde patladı.



Dün akşam Kadıköy'de protesto adı altında toplanan bir grup ellerinde içkilerle gece geç saatlere kadar müzik yayını yaptı. Surp Takavor Kilisesi'nin giriş kapısının üzerindeki duvara çıkan 3 kişilik bir grup kilisenin üstüne çıkarak, müzik eşliğinde oynadı.


Paylaşımlarından muhalif olduğu belli olan sosyal medya kullanıcılarını isyan ettirdi.



İÇKİME KARIŞMA MÜZİĞİME KARIŞMA SONUÇ REZİLLİK
Konunun siyasi olmadığını savunan isimler, "İçkime karışma, müziğime karışma, sonuç bu rezillik. Bu görüntü ne modernlik nede protesto, sadece yaşam hakkına saygısızlık." diyerek yaşananlara tepki gösterdi.


ALKOL TAŞKINLIKLARI KABUL EDİLEMEZ
Kadıköy'deki sözde özgürlükçü Vandalların bu sorumsuzluğuna tepki gösteren tiyatrocu Ilgın Sönmez, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunarak, "Kadıköy barlar sokağında yaşayanların ızdırabına kayıtsız kalamayız. Sabahın ilk saatlerine dek eğlence adı altında işgal edilen bu sokakların tahammül edilemez gürültü kirliliği, hijyen koşullarının ihlali, ev camlarına işemeler, alkol taşkınlıkları kabul edilemez." dedi.



İKTİDARI DESTEKLEMEK DEĞİL İNSANLIKTIR
Sönmez, sosyal medya hesabından yıllardır eğlence adı altında devam eden taşkınlıklara tepki göstererek, "Üzülerek hatırlatıyorum, tarihi bir kilisenin önünde, muhit insanının yaşam kalitesini sıfıra indirerek devam ediyor. Bu medeniyetsizliğe karşı olmak tutuculuk yahut iktidar düşüncesini desteklemek vs değil, insanlıktır." İfadelerini kullandı.

TERÖRÜN SİYASİ AYAĞI HDP'LİLER DEVREDE
Terörün siyasi ayağı HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise, yaşanan skandala polisin izin verdiğini iddia ederek polisi hedef aldı. Paylan, "Kadıköy'deki kilisemize saygısızlık yapanları ve yol verenleri kınıyorum. Derhal her daim polis olan o noktadaki polisler hakkında soruşturma açmalıdır!" dedi.


YALANI BAŞKA BİR BOYUTA TAŞIDILAR
Skandal görüntülerin ardından yalanı başka bir boyuta taşıyan 2. dönem HDP MYK PM Üyesi Murad Mıhçı polisi hedef alarak, "Kadiköy Surp Takavor kilisemizin halli. Her daim önünde basın açıklaması yapılmasın diye polis bekler" ifadelerini kullandı.



PARTİLERİ İKTİDARIN YAPTIRDIĞINI İDDİA ETTİLER
Bu paylaşımı retweet eden bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, "Bu Kadıköy partilemelerinin iktidar eliyle yapıldığına iyice emin oldum bunu da gördükten sonra. Taksim bitti zaten, Kadıköy'ü de bu tür rezilliklere dayanarak şapşal seküler kesimin desteğini de alarak bitirirlerse, tam bizim Anadolu'da çektiğimizle başbaşa kalırsınız " diyerek yaşanan rezalete tepki gösteren isimleri eleştirdi.




İstanbul Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapısının üzerine çıkan 2 kişinin çalan müzik eşliğinde karşılıklı oynamasına tepkisler peş peşe geldi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: MABEDLERE YAPILAN SAYGISIZLIK HERKESE KARŞI SAYGISIZLIKTIR
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapısının üzerine çıkan 2 kişinin çalan müzik eşliğinde karşılıklı oynamasını kınayarak, "Mabetlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır" dedi.

İNSANLIK ADINA MAHKUM EDİYORUZ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkan 2 kişinin, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunduğunu belirtti. Çelik, "Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabetlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz" dedi.



Saygısızlığı yapanların hukuk önünde hesap vereceğini belirten İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabedler kutsaldır, dokunulmazdır. Bu saygısızlığı yapanlar hukuk önünde hesap vereceklerdir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de bu tür kışkırtmalara prim vermeyecektir." ifadelerini kullandı.




ASLA MÜSAMAHA EDİLMEZ
Dini mekanlarda hakaret ve alay içeren davranışlara asla müsamaha edilemeyeceğini dile getiren AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, "Bizim medeniyetimizde dini mekanlarda hakaret ve alay içeren davranışlara asla müsamaha edilmez. İnsanlığa ve kutsal değerlere saldırı niteliği taşıyan bu provakatif ve çirkin eylemi şiddetle kınıyorum. Hukukun gerekeni süratle yapacağına inancım tamdır." dedi.



AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Birinci, "Kadıköy'de, alkollü bir grup tarafından, bir inanışın sembolü olan Kilise'ye yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu kendini bilmez grupla ilgili, yargının gerekli soruşturma ve kovuşturmayı açacağına inanıyorum. Takipçisi olacağız" dedi.



BAKAN SOYLU: SABAH 5.30'DA GÖZALTINA ALINDILAR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Kadıköy'de Ermeni Kilisesi'ne yapılan saygısızlıkla ilgili Kilise Vakfı YK Başkanı Arman Bükücüyan Beyefendi ile görüşerek üzüntülerimi dile getirdim. Kiliseye saygısızlığı yapan zanlılar, sabah 5.30'da İstanbul Emniyeti tarafından gözaltına alındı, hukuk süreci devam ediyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: KUTSALA HÜRMET ETMEYENE HÜRMET EDİLMEZ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Surp Takavor Kilisesi'ne saygısızlığı kınadığını bildirdi.

Kalın, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Kutsala hürmet etmeyene hürmet edilmez. Bu çirkin fiile karşı hukuken gereği yapılacaktır." ifadesini kullandı.

SORUMLULAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul'daki Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınadı.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlık asla kabul edilemez. Hangi inançtan olursa olsun ibadethane kutsaldır. Dün gece yaşanan çirkin ve provokatif görüntülere ne müsaade edeceğiz ne de müsamaha göstereceğiz. Sorumluları, hiç şüphesiz, hukuk önünde hesap verecektir." ifadelerini kullandı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Kadıköy'de kilise duvarının üzerine çıkılarak müzik eşliğinde oynanmasına ilişkin 3 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bir grubun Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkarak müzik eşliğinde oynamasına ilişkin soruşturma başlattı.

Savcılık, soruşturma kapsamında, kimliğini tespit ettiği şüphelilerin yakalanmasına yönelik emniyet güçlerine talimat verdi.

Polis ekipleri yaptıkları çalışmada, 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

EV HAPSİ CEZASI
Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapı duvarının üstüne çıkan 3 şüpheliden 2'si hakkında "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçundan konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulandı. 3 şüpheli serbest bırakıldı. Şüphelilerden 2'sinin emniyetteki ifadesinde sarhoş olduklarını, amaçlarının kiliseye zarar vermek olmadığını ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediklerini söyledikleri öğrenildi.

2 ŞÜPHELİ HAKKINDA EV HAPSİ ŞEKLİNDEKİ ADLİ KONTROL TEDBİRİ UYGULANDI
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen 3 şüpheliyi de savcılık, konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği şüpheliler Ömer Faruk A. ve Yunus Emre U.'nun "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulanmamasına karar verdi.
Hakimlik, şüpheli Ozan Y. hakkında konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talebinin reddine karar verdi. Şüpheliler bu şekilde serbest bırakıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 00.55 sıralarında Kadıköy Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanı'nda, Surp Takavor Kilisesi'ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergilediklerinin tespit edildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö.F.A ile aracın sahibi O.Y. ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN