İzmir ve Ankara'da CHP'li belediyeler beceriksizlikte birbirleriyle yarışıyor

CHP'li İzmir'in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar'daki alan, moloz yığınları ve çöple doldu. Yaşanan çevre katliamı bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu. Öte yandan Ankara Çankaya’da belediye temizlik işçileri, belediye yönetimiyle anlaşamayınca çöpler caddelerde kaldı, vatandaşlar güne çöp yığınlarıyla ve pis kokuyla uyandı.

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2021, 11:34 Güncelleme 09 Temmuz 2021, 12:16
İzmir ve Ankara’da CHP’li belediyeler beceriksizlikte birbirleriyle yarışıyor

İÇİNDEKİLER

CHP'nin çöp, çukur ve çamur belediyeciliği son olarak Ankara ve İzmir'de kendini gösterdi. İzmir'de sanayinin içerisine moloz ve hafriyat atıldı. Ortaya çirkin görüntüler çıktı. Çevre esnafı yaşanan rezaletten dolayı oldukça rahatsızken, belediyenin üzerine düşeni yapmadığı görüldü.

Pek çok iş yerinin güvenlik kamerası görüntüleri yetkililere teslim edilse de esnafın çözüm çağrıları şu ana kadar bir yanıt bulmuş değil.



ANKARA DA ALTTA KALMADI
Öte yandan benzer bir kriz de belediye yönetini CHP'de olan başkent Ankara'da yaşanıyor.

Çankaya Belediyesi temizlik işçileri, belediyeyle DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesinin kendilerinden habersiz imzalandığı, bu sözleşmenin yetersiz olduğu ve haklarının verilmediği gerekçesiyle eylem başlattı. İşçilerin "çöpleri toplamama eylemi" nedeniyle ilçenin medyan, cadde ve sokaklarında çöp yığınları oluştu.

Bir grup işçi, bugün Çankaya Belediye Başkanlığına giderek eylemlerini burada sürdürdü. Yetkililerle görüşen ve sözleşmeyi kabul etmediklerini belirten bazı işçiler, geri adım atmayacaklarını ifade etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN