Destekleme ve yetiştirme kurs DYK başvurusu nasıl yapılır? Destekleme kursuna kimler gidebilir?

Destekleme ve yetiştirme kurs başvurusu nasıl yapılır? Destekleme kursuna kimler gidebilir? DYK başvurusu yapmak isteyen öğrenciler, konuyla ilgili detayları araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Destekleme ve yetiştirme kurs sınıflarının oluşturulması ve kursun başvuru tarihlerine ilişkin açıklama yapmıştı. Peki; DYK başvurusu nasıl yapılır? DYK kursuna kimler gidebilir?

Giriş Tarihi 24 Haziran 2021, 15:04 Güncelleme 24 Haziran 2021, 15:04
Destekleme ve yetiştirme kurs DYK başvurusu nasıl yapılır? Destekleme kursuna kimler gidebilir?

İÇİNDEKİLER

Destekleme ve yetiştirme kurs başvurusu nasıl yapılır? DYK başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabı merak ediliyor. Destekleme kurusna kimler gidebilir sorusu gündemde yer alıyor. Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun ya da ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilecek. İşte; DYK kursun başvurusu hakkında merak edilen bilgiler!

DYK KURS BAŞVURU TARİHLERİ!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Destekleme ve yetiştirme kurs sınıflarının oluşturulması : 30 Haziran-04 Temmuz 2021,

Kursların başlaması : 05 Temmuz 2021,

Kursların tamamlanması : 27 Ağustos 2021 tarihlerinde olacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Kurslara; resmî ve özel örgün eğitim kurumları kapsamındaki Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 32 nci maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen öğrenciler dâhil ortaokul, imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler ile genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulu/özel eğitim sınıfı, genel ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları öğrencilerinden; 7 nci, 8 inci, 11 inci ve 12 nci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ve örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir.

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun ya da ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir. Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler e-Kurs Modülü üzerinden e-Okul bilgileri ile ya da e-Devlet girişini kullanarak kurs başvurusu yapar.