Türkiye, yerli savunma sanayisinde destan yazdı: ABD'de yayınlanan The Week de gündemine aldı

Türkiye, yerli savunma sanayisinde destan yazdı. Bayraktar TB2 SİHA'ları Suriye'de PKK/ YPG'yi, Libya'daki darbeci Hafter'i, Azerbaycan'da ise Ermeni Ordusu'nu bozguna uğrattı. İHA ve SİHA'lar, kritik operasyonlarda destan yazdı. ABD'li The Week dergisi göklerdeki gurur tablomuz için "Pentagon'u paniğe sürüklüyor" diye yazdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2021 Güncelleme 22 Haziran 2021, 06:58
Türkiye, yerli savunma sanayisinde destan yazdı: ABD’de yayınlanan The Week de gündemine aldı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, yerli savunma sanayisinde destan yazdı. Bayraktar TB2 SİHA'ları Suriye'de PKK/ YPG'yi, Libya'daki darbeci Hafter'i, Azerbaycan'da ise Ermeni Ordusu'nu bozguna uğrattı. Dünya, insansız hava araçlarına gıptayla baktı.

ABD'de yayınlanan haftalık yayın dergisi The Week de İHA ve SİHA'ları gündemine aldı. Sayısız operasyona katılan İHA'ların ABD'yi paniğe sürüklediğini yazdı.

Şu analizi yaptı:

İnsansız hava araçları (İHA) düzenli olarak yakıt ikmali yapılması gereken savaş uçaklarının aksine, 24 saate kadar havada dolaşabilirler. Düşük maliyetli 'kamikaze' dronlar hedeflerine doğrudan çarparak patlıyor. Pentagon yetkilileri, bu ucuz ve ölümcül etkili dronların yayılmasının stratejik dengeyi ABD'nin aleyhine bozuyor.