CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine Kanal İstanbul'u hedef alıp tehditler savurdu: Paralarını vermeyeceğiz

Boğazdaki trafiği büyük ölçüde rahatlatacak ve Başkan Erdoğan’ın çılgın proje dediği Kanal İstanbul CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu rahatsız etmeye devam ediyor. Hizmetleri sadece heykelden ibaret olan başkanların partisi olan CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul’u bu kez de Gaziantep’te hedef aldı. Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul ihalesine girilmemesi çağrısı yaparak, "Ama illa gireceklerse o zaman biz onlarla ilişkiyi keseriz. Biz haklıyız. Paralarını vermeyeceğiz. Ben bunu söyleyince kızıyorlar" dedi.

Giriş Tarihi 20 Haziran 2021, 14:04 Güncelleme 20 Haziran 2021, 14:32
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine Kanal İstanbul’u hedef alıp tehditler savurdu: Paralarını vermeyeceğiz

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Gaziantep'te düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin tehditte bulundu.

"KİMSE İHALEYE GİRMESİN"
"Hiç kimse Kanal İstanbul ihalesine girmesin" diyen Kılıçdaroğlu, "Ama illa gireceklerse o zaman biz onlarla ilişkiyi keseriz. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle saçma bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

"PARALARINI VERMEYECEĞİZ"
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Biz haklıyız. Paralarını vermeyeceğiz. Hiç yıllardır sürüncemede kalan yatırım yok mu? Bunun vebali vardır. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Ben bunu söyleyince kızıyorlar.

"YATIRIM YAPMALARININ ÖNÜNÜ KESECEĞİZ"
Kılıçdaroğlu, 9 Haziran'da Kanal İstanbul Projesi'ni iktidara geldiklerinde durduracaklarını söyleyip, "Kanal İstanbul Projesi'nde bulunan şirketlerin paralarını asla ödemeyeceğiz. Türkiye'de yatırım yapmalarının önünü keseceğiz" demişti.

İHALEYE GİRECEK BANKALARI DA TEHDİT ETTİ
Kılıçdaroğlu, bir başka konuşmasında da bankaları tehdit etmişti. "Bankaların buna finans kaynağı ayıracağını düşünmüyorum. Eğer bizden bir banka buraya kredi verirse günü geldiğinde o da görür. Bakın bu kadar açık, net söylüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'NİN ALGI OPERASYONLARI TEK TEK ÇÜRÜTÜLDÜ!
CHP'nin başını çektiği muhalefet Türkiye için yapılan her eserde olduğu gibi Kanal İstanbul'u da engellemek için akla hayale sığmayan algı operasyonlarına devam ediyor. Oysa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun projeyle ilgili sunumlarda verdiği bilgiler yapılan algı mühendisliklerini tek tek boşa çıkaran nitelikte. İşte yalanlar karşısında projenin gerçekleri:

YAPILAŞMADA GÖKDELENLER YOK
Kanal İstanbul'un etrafındaki yapılaşma gökdelenlerle değil ağırlıklı olarak yatay mimarı ile gerçekleştirilecek. İki yakada oluşacak şehirleşme ile İstanbul'a yeni bir çehre kazandırılırken, sosyal hayata ve ekonomiye büyük katkısı olacak.

İSTANBUL BOĞAZI KORUNACAK
Kanal İstanbul'un devreye girmesi ile birlikte İstanbul Boğazından hem gemi geçişleri azalacak hem boğazın güvenliği sağlanacak.

DEPREMİ TETİKLER İDDİASI ÇÜRÜTÜLDÜ
Projenin gerçekleştirilmesi için bin 595 sayfalık, ekleriyle birlikte 16 bin sayfa olan ÇED raporu kapsamında farklı üniversitelerde görevli 200 bilim adamı başta olmak üzere çok sayıda STK, belediye, kurum ve kuruluş uzmanlarının katkı sunduğu çalışmalarda tüm senaryo ve riskler masaya yatırıldı.

Kanal İstanbul'un depremi tetikleyeceği iddialarının da çürütüldüğü ÇED raporunda Kanal İstanbul'a 11 kilometre mesafeden Kuzey Anadolu fay hattı, 30 kilometre mesafeden Çınarcık fay hattının geçtiği ifade edildi. İstanbul'da bugün yerin 20 kilometre derinliğinde ve 7'nin üzerinde büyüklükte bir depreme dair hazırlık yapıldığı ifade edilirken, 21 metre derinliğinde bir kanalın kilometrelerce derinlikteki fay hattını tetiklemesinin bilimle izah edilemeyeceği savunuldu.

EKOSİSTEM KORUNACAK
Planın hedefleri doğrultusunda "Kentsel Meskun Alan", "Kentsel Gelişme Alanı" kullanımlarında ekosisteme duyarlı yapılaşmalar ve yaşam alanları oluşturulacak.

GÖÇ NÜFUSU DEĞİL YOĞUNLUK AZALTMA
Sabah'ta yer alan habere göre, Kanal İstanbul'un her iki yakasında yerleşecek nüfus, İstanbul'a başka şehirlerden gelebilecek "göç nüfusu" değil, İstanbul'un riskli yapılarının yoğun bulunduğu yerleşik alanlarındaki riskli yapı stokunu ve nüfus yoğunluğunu azaltmak öngörüsü çerçevesinde gelebilecek nüfus olacak. Bu sebeple İstanbul'un nüfusunun artması öngörülmüyor.