Son dakika: MİT ve Jandarma'dan ortak operasyon: Gri kategorideki "Şiyar Erzurum" kod adlı İslam Biliz sınırda yakalandı

Erzurum Valiliği, Terör örgütü PKK'lı "Şiyar Erzurum" kod adlı İslam Biliz'in, MİT ve Jandarma'nın Türkiye-İran sınırında düzenlediği ortak operasyon ile yakalandığını açıkladı. İslam Biliz, arananlar listesinde gri kategoride yer alıyordu.

Giriş Tarihi 18 Haziran 2021, 17:24 Güncelleme 18 Haziran 2021, 18:18
Son dakika: MİT ve Jandarma’dan ortak operasyon: Gri kategorideki Şiyar Erzurum kod adlı İslam Biliz sınırda yakalandı

İÇİNDEKİLER

PKK'lı "Şiyar Erzurum" kod adlı İslam BİLİZ, MİT ve Jandarma'nın Ermenistan'a mücavir Türkiye-İran sınırında düzenlediği ortak operasyon ile yakalandı.

İslam Biliz, içişleri bakanlığının arananlar listesinde gri kategoride yer alıyordu.

Şiyar Erzurum kod adlı teröristin 2015 yılında PKK-KCK'ya katıldığı ve Irak kuzeyindeki örgüt kamplarında saldırı-sabotaj eğitimi aldığı tespit edildi.
İslam Biliz Erzurum Karayazı kırsalının yanı sıra İran da da faaliyet gösteriyordu.

"SALDIRI-SABOTAJ EĞİTİMİ ALDIĞI TESPİT EDİLDİ"
Erzurum Valiliği'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

PKK'lı "Şiyar Erzurum" kod adlı İslam Biliz, MİT ve Jandarma'nın Ermenistan'a mücavir Türkiye-İran sınırında düzenlediği ortak operasyon ile yakalandı. İslam Biliz, İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde gri kategoride yer alıyordu.

Şiyar Erzurum kod adlı teröristin 2015 yılında PKK/KCK'ya katıldığı ve Irak kuzeyindeki örgüt kamplarında saldırı-sabotaj eğitimi aldığı tespit edildi. İslam Biliz, Erzurum Karayazı kırsalının yanı sıra İran'da da faaliyet gösteriyordu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN