Pazar günü sokağa çıkma yasağı var mı? Pazar yasakları ne zaman kalkacak?

Pazar günü sokağa çıkma yasağı var mı? Sorusu gündemde sıklıkla araştırılan konular arasında yer aldı. Koronavirüs salgını nedeniyle tedbir amaçlı uygulanan aşılama ve bazı kısıtlamalar halen devam ediyor. Haziran ayı için alınan tedbirler kapsamında hafta içi ve hafta sonu belli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Vaka sayılarının düşmesi ve aşılamanın hızlanmasıyla birlikte Pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması konusu gündeme geldi. Peki, pazar günü yasakları kalkacak mı? İşte Bilim Kurulu üyesinden değerlendirmeler!

Giriş Tarihi 19 Haziran 2021, 00:11 Güncelleme 19 Haziran 2021, 00:11
Pazar günü sokağa çıkma yasağı var mı? Pazar yasakları ne zaman kalkacak?

İÇİNDEKİLER

Pazar günü yasak var mı? Pazar günü yasakları ne zaman kalkacak? Sorusu sıklıkla araştırılıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle tedbir amaçlı uygulanan aşılama ve bazı kısıtlamalar halen devam ediyor. Haziran ayı için alınan tedbirler kapsamında hafta içi ve hafta sonu belli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Peki, pazar günü yasakları kalkacak mı? İşte Bilim Kurulu üyesinden değerlendirmeler!

PAZAR GÜNÜ YASAKLARI KALKACAK MI?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kalkması için vaka sayılarının biraz daha oturması gerektiğini söyledi.

İlhan, "5 binli rakamları gördük. Bu rakamlar bu şekilde devam ederse Sayın Cumhurbaşkanı'mız da 'Temmuz başına kadar' diye ifade etmişti. Temmuza da 15 gün kaldığını düşünürsek temmuz ayında daha rahat sosyal ortamın olabileceğini öngörebiliriz şimdiden" dedi.

PAZAR GÜNÜ YASAK VAR MI?

Haziran ayı için alınan koronavirüs tedbirlerine göre Pazar günü yurt genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.