Başkan Recep Tayyip Erdoğan - Joe Biden görüşmesinde masada dikkat çeken kitap: Türkiye'nin Terörizmle Mücadelesi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında Beçika'nın başkenti Brüksel'de ABD Başkanı Joe Biden ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi. Biden, kritik görüşmeye ilişkin "Başkan Erdoğan ile çok iyi bir görüşme yaptık" değerlendirmesinde bulundu. Görüşme masasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na ait "Türkiye'nin Terörizmle Mücade" isimli kitabın yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Giriş Tarihi 14 Haziran 2021, 20:43 Güncelleme 15 Haziran 2021, 11:50
Başkan Recep Tayyip Erdoğan - Joe Biden görüşmesinde masada dikkat çeken kitap: Türkiye’nin Terörizmle Mücadelesi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'nde görüştüğü liderlere, Türkiye'nin YPG/PKK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleriyle kararlı mücadelesinin anlatıldığı, "Türkiye'nin Terörizmle Mücadelesi" kitabını sundu.

NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamındaki temaslarında, devlet ve hükümet başkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Erdoğan, Türkiye'nin YPG/PKK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleriyle mücadelesini anlatan "Türkiye'nin Terörizmle Mücadelesi" isimli kitabı, zirve kapsamında bir araya geldiği ABD Başkanı Joe Biden'ın yanı sıra İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'e verdi.

Başkan Erdoğan'ın, ABD Başkanı Biden ile yaptığı baş başa görüşme sırasında kitabın masada bulunması da dikkati çekti.


ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından İngilizce hazırlanan "Türkiye'nin Terörizmle Mücadelesi" kitabı, YPG/PKK, FETÖ ile DEAŞ olmak üzere üç bölümden oluşuyor.

Kitapta, DEAŞ, YPG/PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin saldırılarına hedef olan Türkiye'nin, bu tehditleri ortadan kaldırmak için yürüttüğü kararlı mücadele anlatılıyor.

Türkiye'nin müttefiklerinden beklentisinin, "egemenlik haklarına ve güvenlik hassasiyetlerine saygı gösterilmesi, YPG/PKK, DEAŞ ve FETÖ dahil bütün terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadelede somut bir biçimde yanında durulması" olduğu vurgulanıyor.

BELGELERİYLE YPG/PKK BAĞLANTISI
YPG/PKK terörünün tarihinin anlatıldığı bölümde, bu terör örgütünün Türkiye'de ve Suriye'de gerçekleştirdiği saldırılara yer veriliyor.

YPG/PKK'nın Suriye'de Kürtlere uyguladığı katliamlara, zulümlere ve yağmalara da işaret edilen kitapta, YPG/PKK'nın, çocukları zorla kaçırıp silah altına alması ve uyuşturucu kaçakçılığı yapması başta olmak üzere işlediği insanlık suçlarına değiniliyor.

Uluslararası raporlardan örnekler ve belgelerle YPG/PKK bağlantısına dikkat çekilen kitapta, Batı'nın YPG/PKK'ya desteği de anlatılıyor.

FETÖ DÜNYAYA TEHDİT
FETÖ'nün nasıl tehlikeli bir terör örgütü olduğunun anlatıldığı bölümde ise kumpas davalarından suikastlara, yasadışı dinlemelerden şantaj ve tehdit faaliyetlerine kadar kanlı örgütün suçlarından örnekler aktarılıyor.

FETÖ'nün en büyük terör saldırısı olan 15 Temmuz darbe girişimine de detaylarıyla yer verilen kitapta, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesinin uluslararası hukuk açısından gerekliliği vurgulanıyor.

Kitapta, FETÖ'nün ABD için oluşturduğu tehdide de dikkat çekiliyor.

TÜRKİYE'NİN DEAŞ'LA MÜCADELESİ





Terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarından en fazla zarar gören ülkenin Türkiye olduğu belirtilen kitapta, Türkiye'nin, sınırları içinde ve dışında gerçekleştirdiği etkin mücadele ile bu terör örgütünün belini nasıl kırdığı anlatılıyor.



İşte kitapta terör örgütü PKK-YPG ile ilgili yer alan dikkat çeken detaylar;

PKK/YPG'NİN TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALAN SALDIRILARI
PKK/YPG terör örgütü kuruluşundan bu yana sadece güvenlik güçlerine saldırmakla kalmamış, binlerce masum sivile yönelik saldırılar da düzenlemiştir.

Yüzlerce bebek, çocuk, kadın, öğretmen, köylü ve çiftçi bu saldırılarda şehit olmuştur. Terör örgütü el yapımı patlayıcılar, mayınlar, bomba yüklü araçlar, canlı bombalar ve intihar saldırıları gibi onlarca farklı saldırıda bulunmuştur ve hedeflerine ulaşmak için her türlü yöntem ve eylemi kullanmaktan kaçınmamaktadır.

Türkiye, PKK'nın 1984 yılındaki ilk silahlı saldırısından bu yana bu kanlı örgüt tarafından vatandaşlarına yönelen teröre karşı hem ülke içinde hem de yurtdışında mücadele etmektedir.



PKK/YPG TARAFINDAN İŞLENEN İNSANLIK SUÇLARI
PKK/PYD Küresel Uyuşturucu Kaçakçılığı Ülkemizde uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik faaliyetler ve yapılan müdahaleler, PKK/KCK terör örgütünün uyuşturucu ile yakından ilişkili olduğunu ortaya koymuştur.

Yine, PKK/KCK terör örgütünü hedef alan terörle mücadele birimlerinin yürüttüğü birçok operasyonda önemli miktarda uyuşturucu ele geçirilmiştir. Bu durum, terör örgütünün uyuşturucu kaçakçılığına ne ölçüde karışmış olduğunu açıkça göstermektedir. Uyuşturucu ile mücadele eden birimlerin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda ortaya çıkan hususlar bu analizleri desteklemektedir ve PKK/KCK'nın uyuşturucu kaçakçılarından gelir elde etmekle kalmadığı, aynı zamanda uyuşturucu kaçakçılığının tüm aşamalarında rol aldığı görülmüştür.

PKK/PYD'nin bir yılda uyuşturucudan elde ettiği gelir: 1.5 milyar dolar Avrupa'da satılan uyuşturucunun %80'i, en az bir aşamada terör örgütünün elinden geçiyor: Üretim, Uluslararası sevkiyat, Sokakta satış ABD, uyuşturucu ticaretinden büyük gelir elde eden terör örgütü PKK/PYD'yi destekliyor. Örgüt, ürettiği/elde ettiği uyuşturucuyu dünyanın pek çok ülkesinde satıyor.

Türkiye ve Avrupa şehirlerinde uyuşturucunun önemli bir bölümünü çocuklara sattırıyor.

PKK/PYD'nin Afrin'de 8 uyuşturucu imalathanesi bulunmaktaydı. Uyuşturucu ve insan kaçakçılığından günde en az 550 bin dolar elde ediyordu. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamanda TSK ve TSK destekli SMO, Afrin merkezini terörden temizledi (18 Mart 2018).

PKK/PYD'nin uyuşturucu ve insan kaçakçılığı kanalları kapandı. Uyuşturucu Ticareti Sorumluları: Avrupa'da bulunan; Zeyneddin Geleri, Remzi Kartal, Rıza Altun, Zübeyir Aydar gibi terör örgütü sorumluları yönetmektedir. ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi 2009'da Murat Karayılan, Ali Rıza Altun ve Zübeyir Aydar'ı "özel olarak belirlenmiş uyuşturucu kaçakçısı" ilan etti.

PKK/PYD'nin Uyuşturucu Güzergâhı:

Afganistan → Mahabad → Türkiye → Avrupa → ABD Lice → Türkiye → Avrupa → ABD Kuzey Irak → Yüksekova → Türkiye → Avrupa → ABD Suriye'nin Kuzeyi → Türkiye → Avrupa → ABD Afrin → Amanoslar → Türkiye → Avrupa → ABD Afrin → Lazkiye → Muğla → Yunanistan → Avrupa → ABD Deyrizor → Kamışlı → Aynel Arab → GKRY → Yunanistan → Avrupa → ABD



ÇOCUK SAVAŞÇILAR
Terör örgütü PKK/YPG, personel ihtiyacının bir bölümünü 18 yaşın altındaki çocukları zorla silâh altına alarak karşılamaktadır. Eğitim haklarından mahrum edilen bu çocuklar, genç yaştan itibaren terörist olarak yetiştirilmekte ve gelecekleri ellerinden alınmaktadır. Bu konu birçok uluslararası kuruluşun raporunda yer almıştır. Ancak terör örgütü bu yöntemi kullanmaktan vazgeçmemiştir ve örgüt içinde hala yüzlerce "çocuk asker" olduğu bilinmektedir. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) gibi kuruluşlar, PKK/YPG'nin çocuk savaşçıları kullanarak uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirtmektedir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN