Türkiye, Marmara Denizi için seferberlik ilan etti: Dalgıç Mehtap Çiftçi de derinlerdeki tehlikeye dikkat çekti

Türkiye, Marmara Denizi'ni kurtarmak için seferberlik ilan etti. Müsilaja yönelik temizlik çalışmaları dün de hız kesmedi. Dalgıç Mehtap Çiftçi, denizin derinlerindeki tehlikeye dikkat çekti. "İnanın bana aşağısı yukarıdan daha beter" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2021 Güncelleme 10 Haziran 2021, 07:00
Türkiye, Marmara Denizi için seferberlik ilan etti: Dalgıç Mehtap Çiftçi de derinlerdeki tehlikeye dikkat çekti

İÇİNDEKİLER

Marmara Denizi, adım adım çevre felaketine ilerledi. Avrupa ve Anadolu Yakası kıyılarının pek çok noktasında müsilaj, yani deniz salyası olarak bilinen ekolojik sorun meydana geldi.

İstanbul Boğazı'nı saran beyaz örtü, yürekleri titretti. Türkiye, denizlerini korumak için büyük bir seferberliğe girişti. Salı gününden itibaren Marmara'ya kıyısı olan 7 ilde, müsilaja yönelik temizlik gerçekleşti.

Mehtap Çiftçi de önceki gün Kadıköy Caddebostan Sahili'nde düzenlenen temizleme çalışmalarına katılan dalgıçlardan biriydi. Çiftçi, denizin dibindeki tehlikeye dikkat çekti "Ortak suçumuzun en yakın tanığıyım orada.

Marmara Denizi hasta ve can çekişiyor. Aşağısı yukarıdan daha beter" dedi. Gül KİREKLO.

İNANAYORUM!


Burdur'daki
Salda Gölü, Türkiye'nin Maldivleri olarak ün yaptı. NASA bile bu doğal güzelliği takibe aldı! Ancak göle akan Düden Çayı'ndaki kanalizasyon atıkları sosyal medyada tepki topladı.

Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inceleme başlattı. İncelemeler sonucu, bölgede otlanan büyükbaş hayvanların kirliliğe neden olduğu ve önlem alındığı açıklandı.