Kemal Kılıçdaroğlu'na 'haramzade' tepkisi: "HDP-PKK silahla, Kılıçdaroğlu da halkın yakasına yapışmakla tehdit ediyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı videoda kullandığı "Ülkemizin geleceğini siz tayin edeceksiniz, bu haramzadeler değil" ifadeleri birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun bu kutuplaştırıcı yaklaşımını A Haber'de değerlendiren Akşam Gazetesi yazarı Hikmet Genç, “HDP-PKK silahla, Kılıçdaroğlu da halkın yakasına yapışmakla tehdit ediyor. Neyin ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu sözlerin ne manaya geldiğini de biliyoruz. ‘Haramzade’ çok ağır bir hakarettir. Sen nasıl bir siyaset yapıyorsun?" dedi.

Giriş Tarihi 09 Haziran 2021, 23:57 Güncelleme 10 Haziran 2021, 00:38
Kemal Kılıçdaroğlu’na ’haramzade’ tepkisi: HDP-PKK silahla, Kılıçdaroğlu da halkın yakasına yapışmakla tehdit ediyor

İÇİNDEKİLER

A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kutuplaştırıcı bir dil kullanarak söylediği "Ülkemizin geleceğini siz tayin edeceksiniz, bu haramzadeler değil" ifadeleri tartışıldı.

Bu sözleri yorumlayan Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç, "HDP-PKK silahla, Kılıçdaroğlu da halkın yakasına yapışmakla tehdit ediyor" dedi.



Genç, "Neyin ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu sözlerin ne manaya geldiğini de biliyoruz. 'Haramzade' çok ağır bir hakarettir. Sen nasıl bir siyaset yapıyorsun?" şeklinde konuştu.



Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç'in açıklamaları şöyle;

Bir siyasetçi açısından bu kadar süfli bir siyaset dünya siyasetinde görülmemiştir. AK Parti'ye oy verirseniz iki elim yakanızdadır. HDP-PKK silahla, Kılıçdaroğlu da halkın yakasına yapışmakla tehdit ediyor. Kılıçdaroğlu'nun HSYK, öğretmenler, çiftçilere, memurlara vs. yönelik sözlerinde hakaret, aşağılama, nefret, faşizm var. En son kurduğu cümle ise "Bu haramzadelerle bilmem ne oturup bilmem ne…"



HAKARET, AŞAĞILAMA, YALAN, İFTİRA…
Şimdi bakın Türkçe yazıp çiziyoruz. Neyin ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu sözlerin ne manaya geldiğini de biliyoruz. 'Haramzade' çok ağır bir hakarettir. Sen nasıl bir siyaset yapıyorsun? Biz yıllardır bir proje üret diyoruz. Sen AK Parti'den de önce deki; 'Sivil anayasaya ihtiyacımız var. Avrupa normlarında sivil anayasa yapmak istiyorum gel oturalım. Bunu doğru yaptın ama bu köprü yetmez şunu da yapalım' böyle bir şey yok. Hakaret, aşağılama, yalan, iftira…



Bu söylediklerimde abartı yok, her söylediğimin arkasındayım. Yerde bir tane fiş görse, bir bakkal fişi görse belge buldum diye koşan bir adamdan söz ediyoruz. 19 yıldır AK Parti iktidarı var normal şartlarda dünyanın herhangi bir yerinde iktidarlar 19 yılda zor duruma düşer, yıpranır ağır bir şeydir. Ama her defasında son 19 yılı saymıyorum ondan öncesi de yok zaten. Son 50 yıldır halk buna tevessül etmemiş aynı şeyleri yapmaya devam ediyorsun burada bir hata var.