CHP bilinçli olarak Doğu ve Güneydoğu'yu siyaset üretmeyerek HDP'ye teslim etti!

A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programında, muhalefetin siyasi kurnazlığı enine boyuna masaya yatırıldı. Konuya ilişkin konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki HDP-CHP-FETÖ ilişkisine dikkat çekti. Kiler, "CHP bilinçli olarak Doğu - Güneydoğu'yu siyaset yapmayarak, siyaset üretmeyerek HDP'ye teslim etti" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2021, 01:01 Güncelleme 10 Haziran 2021, 01:20
CHP bilinçli olarak Doğu ve Güneydoğu’yu siyaset üretmeyerek HDP’ye teslim etti!

İÇİNDEKİLER

Muhalefetin, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında ilkesizlikler üzerine kurulu birliktelikleri Türkiye'yi siyasi çıkmaza sürüklüyor... Göz göre göre "kronik muhalefet" algısıyla terör örgütlerine ve suç örgütü liderlerinin yalanlarını kendilerine delil sayanlara Başkan Erdoğan, bugün grup toplantısında sert sözlerle yanıt verdi.

Erdoğan, "Hal böyleyken AK Parti'yi kirli senaryoların içine yerleştirme gayretlerini kabul etmemiz mümkün değildir. Terör örgütleriyle de suç örgütleriyle göğüs göğüse mücadele eden parti biziz. Kendi kirli geçmişlerini bizi karalayarak örtebileceklerini sananlar, sosyal mecra üzerinden değil, demokratik mecralarla yönetildiğini 2023'te bir kez daha göreceklerdir." diye yanıt verdi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki HDP-CHP-FETÖ ilişkisine dikkat çekti.

A Haber'de yayınlanan Memleket Meselesi programında muhalefetin siyasi kurnazlığı enine boyuna masaya yatırıldı.




SUÇ ÖRGÜTLERİNE BEL BAĞLADILAR
Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, "Türkiye'de özellikle 2013'ten beri muhalefet suç örgütü eksenli bir siyaset izlemeye başladı. Gerçekten bu utanç verici. Bu ülkenin değerleri siyasal tarihi geçmişine bakınca insan üzülüyor. Öyle bir muhalefet aksığının oluşması, Türkiye'nin demokrasisinin derinleşmesi, hukukun yerleşmesi, Türkiye'nin dünya politikası içinde yer alması açısından bizi zorlayan bir şey." dedi.



NEDEN SİYASİ İSTİKRARSIZLIK İSTİYORLAR?
AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, "CHP'nin HDP ile yakınlaşması bugün mü başladı? Ben bunu yıllar önce CHP'li bir milletvekiline sordum. Siz neden Doğu'da siyaset yapmıyorsunuz? 2002'den bu yana AK Parti'de siyaset yapıyorum ama o günden bu yana ben CHP'nin Doğu'da siyaset yaptığını görmedim. Doğu'da CHP yok. Bugün AK Parti olmasaydı siz Doğu ve Güneydoğu'yu HDP'ye mi teslim edecektiniz. Kapalı konuşan CHP'li vekil konuya net bir cevap vermedi. Yani FETÖ,CHP ve HDP ilişkisi bugün mü başladı, geçmişte var mıydı? Bilerek mi bunlar siyasette olmadılar? Ben çok iddialı bir şey söylüyorum. CHP bilinçli olarak Doğu- Güneydoğu'yu siyaset yapmayarak, siyaset üretmeyerek HDP'ye teslim etti." diye ifade etti" açıklamasında bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN