İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı'ndan HDP'ye salvo: Uyuşturucu kaçakçısı PKK finansörü Savaş Buldan öldürüldü

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak’ın; HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın eşi Savaş Buldan’ın uyuşturucu kaçakçısı ve PKK finansörü olduğunu iddia eden paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 04 Haziran 2021, 01:49 Güncelleme 04 Haziran 2021, 01:57
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı’ndan HDP’ye salvo: Uyuşturucu kaçakçısı PKK finansörü Savaş Buldan öldürüldü

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak'ın; HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan'ın uyuşturucu kaçakçısı ve PKK finansörü olduğunu iddia eden paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.

AKBURAK: BU AYIP BİZE YETER

Burak Akburak, 18 Aralık 2016 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından paylaşımda bulundu.

Akburak, "Uyuşturucu kaçakçısı PKK finansörü Savaş Buldan öldürüldü. Karısı HDP vekili Pervin Buldan Meclis Başkan vekili şimdi. Bu ayıp bize yeter" iddiasında bulundu. Burak Akburak'ın; söz konusu paylaşımını silmemesi, Millet İttifakı'nın iki bileşeni olan HDP ve İYİ Parti arasında krize yol açacağı ifade ediliyor.

PERVİN BULDAN MİLLET İTTİFAKI'NA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir YouTube canlı yayınında Millet İttifakı bileşenlerine çağrıda bulunarak, "Yeniden bir araya gelelim" dedi. Buldan, "Türkiye'nin geleceği açısından, bizim bir araya gelmemiz kaçınılmaz bir mesele haline geldi." ifadelerini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN