Dr. Ertan İskender, psikiyatri hastası Bayram N'nin saldırısına uğradı: Bir daha ameliyat yapamayacak

Ortopedi asistanı Dr. Ertan İskender, psikiyatri hastası Bayram N’nin saldırısına uğradı. Sırtından ve elinden bıçaklandı. Kopan parmağı, 4.5 saatte dikilen hekimin bir daha ameliyat yapamayacağı açıklandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2021 Güncelleme 29 Mayıs 2021, 07:00
Dr. Ertan İskender, psikiyatri hastası Bayram N’nin saldırısına uğradı: Bir daha ameliyat yapamayacak

İÇİNDEKİLER

Sağlıkçıya yapılan şiddetin sonu gelmedi. Olayın adresi bu kez Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ydi. Ortopedi asistanı Dr. Ertan İskender, perşembe akşamı psikiyatri hastası Bayram N'nin saldırısına uğradı.

Sırtından ve sağ elinden bıçaklandı. Kopan parmağı 4.5 saatlik operasyonla dikilen Dr. İskender'in, mesleğine devam edememe riskinin bulunduğu açıklandı.

SIRTINDAN BIÇAKLANDI
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rahmi Kılıç, acı olayın detaylarını anlattı:

Doktorumuz elinden bıçaklanıyor. Bu durum ileride mesleğini yapmasını engelleyecek bir durum. Sağ elinde parmaklarını koparacak şekilde yaralanıyor. Sağ el bir ortopedist için çok önemli. Ameliyat yapmasını engelleyecek bir olay bu" ifadesini kullandı.

SALDIRGANIN HAYATINI KURTARMIŞ
Türkiye'nin
yüreğini yakan saldırıda, ilginç bir detaya ulaşıldı. Saldırgan Bayram N., psikolojik sorunları nedeniyle bir süre hastanede yatmış hatta intihara kalkışmıştı. Dr. Ertan İskender'in ise Bayram N'ye yardım ettiği ve intihar girişimini engellediği ortaya çıktı.

DR. CANİ
İstanbul
Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Yavuz Sümter, meslektaşı Dr. Kaan Erol'u 2019'da 75 bıçak darbesiyle katletti. Dün hakim karşısına çıkan caninin cezai ehliyetinin araştırılması istendi.