Başkan Erdoğan ve AK Parti Milletvekili Özlem Zengin'e hakaret eden avukatın davasında flaş gelişme

Son dakika haberi... Başkan Erdoğan'a ve AK Parti Milletvekili Özlem Zengin'e Twitter'dan yaptığı paylaşımla hakaret eden Avukat Mert Yaşar'ın yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Özlem Zengin'in mahkemeye gönderdiği yazılı ifadesinde sanık Yaşar'dan şikayetçi olduğunu belirtti. Zengin'in avukatları "Şikayetçiyiz.En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederiz" dedi.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2021, 16:34 Güncelleme 26 Mayıs 2021, 16:35
Başkan Erdoğan ve AK Parti Milletvekili Özlem Zengin’e hakaret eden avukatın davasında flaş gelişme

İÇİNDEKİLER

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tarafların avukatları katıldı. Özlem Zengin'in mahkemeye gönderdiği yazılı ifadesinde sanık Mert Yaşar'dan şikayetçi olduğunu belirtti. Zengin'in avukatları da "Sanığın bu ahlaksız beyanı yüz binlerce kişiye ulaşmış, müvekkilimiz Twitter'da iki gün gündemde kalmıştır. Sanığın kullandığı ifadeler herkesin anlayabileceği niteliktedir, hayal dünyasını göstermektedir. Müvekkilimizin onur, şeref ve haysiyetine saldırı gerçekleşmiştir. Sanığın savunması siyasidir. 'Yaptım ama neden yaptım' demeye getirmiştir. Şikayetçiyiz.En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederiz" dedi.

SANIK AVUKATININ TALEBİ REDDEDİLDİ
Sanık Yaşar'ın avukatı ise, Özlem Zengin'in görüntülü olarak duruşmaya bağlanmasını ve tanık olarak dinlenmesini istedi. Özlem Zengin'in yazılı ifadesinin yeterli olduğuna karar veren hakim, Zengin'in görüntülü olarak duruşmaya bağlanması talebini reddederek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özlem Zengin "müşteki" sıfatıyla yer alıyor. Mert Yaşar'ın "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçlarından 2 yıl 4 aydan 7 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN