Eski Anadolu Ajansı muhabirinin sorularının altından planlı provokasyon ve FETÖ çıktı! Provokasyonu böyle hazırladı

Eski Anadolu Ajansı Muhabiri Musab Turan'ın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin toplantısındaki sorusunun arkasından provokasyon çıktı. Turan'ın 2013 yılında Yenibosna'da FETÖ'cülerle toplantıda bir araya geldiği ve ağabeyi ile ablasının da FETÖ ile iltisaklı oldukları tespit edildi. Öte yandan o anlarda Turan'ın çektiği görüntüler, muhabirin planlı davrandığını ortaya çıkardı. Turan'ın bakanlara yönelik provokatif sorusundan önce cep telefonu düzeneğini hazırlayarak yaşananları kayıt altına aldığı, olası tepkiye yönelik olarak, basın toplantısının bitmesinden sonra bile bir süre daha video kaydını açık tuttuğu belirlendi..

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2021, 13:25 Güncelleme 22 Mayıs 2021, 14:22
Eski Anadolu Ajansı muhabirinin sorularının altından planlı provokasyon ve FETÖ çıktı! Provokasyonu böyle hazırladı

İÇİNDEKİLER

Anadolu Ajansı Muhabiri Musab Turan'ın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin toplantısındaki sorusunun arkasından provakasyon çıktı.

Ortaya çıkan görüntülerde Turan'ın sorusunun planlı olduğunu ortaya çıkardı. Turan'ın bakanlara yönelik provakatif sorusundan önce düzeneğini hazırlayarak yaşananları kayıt altına aldığı, olası tepkiye yönelik bir süre daha video kaydını açık tuttuğu belirlendi. Kayıt altına aldığı görüntüleri kendi sosyal medya hesabından canlı yayınlayan Turan, daha sonra görüntüleri kaldırdı.

YENİBOSNA'DA FETÖ TOPLANTILARINA KATILMIŞ
Telefonunu kamufle ederek gizlice kayıt almaya başlayan ve sosyal medya hesabından yayın yapan Turan, gazetecilik ilke, etik ve meslek kuralları ile bağdaşmayacak bir üslup ile seçilmiş hükümeti hedef aldı. Turan'ın 3.5 yaşında çocuğunu bile alet ettiği provokasyonuna, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sert yanıt verdi. Provokasyonun ardından Anadolu Ajansı, kurumsal kimlik ve meslek ilkelerine aykırı davrandığını vurguladığı Turan'ın iş akdini fesh ettiğini duyurdu.

Musab Turan'ın 2013 yılında FETÖ'cülerle Yenibosna'da bir araya geldiğini, bu toplantının tespit edildiğini duyurdu. Turan'ın ağabeyi ve ablasının da FETÖ ile iltisaklı oldukları tespit edildi.