Elon Musk, kripto parayı dilinden düşürmedi!  Bir grup kriptocu "StopElon" adlı coin geliştirdi!

Elon Musk, kripto parayı dilinden düşürmedi. Piyasayı adeta yönlendirdi! Dijital para pazarını manipüle edince karşı hamle geldi! Bir grup kriptocu "StopElon" adlı coin geliştirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2021 Güncelleme 21 Mayıs 2021, 07:01
Elon Musk, kripto parayı dilinden düşürmedi!  Bir grup kriptocu StopElon adlı coin geliştirdi!

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en zengin üçüncü insanı Elon Musk, kripto parayla adeta dalga geçti. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla coin dünyasını alt üst etti. Bazı kripto para birimlerinin değer kaybetmesine ve bazılarının da değer kazanmasına öncülük etti!

Ancak bir grup kripto para uzmanı, Musk'ın piyasaya zarar verdiğini söyledi. Bunun için yeni bir dijital kur geliştirdi. Elon Musk'a karşı geliştirilen kripto paranın adı ise StopElon (Elon'u Durdur) olarak belirlendi. StopElon'un resmi açıklamasında şu ifadelere yer verildi:



Elon
Musk, kripto para pazarını sorumsuzca manipüle etmekle sorumlu. İnsanların portfolyolarıyla şeker gibi oynuyor. O kendini beğenmiş bir milyarder ve hep öyle kalacak. Buna yeter diyoruz. İşte bu sebeple Elon'u durdur (StopElon)."

HEDEF TESLA HİSSELERİ
Elon
Musk'ı hedef alan dijital para çok yeni. Neredeyse hiç fiyat değeri yok. Şu anda coin başına 0,0000266708 dolardan işlem görüyor. STOPELON'u edinme süreci biraz karmaşık. Potansiyel alıcılar sadece hesap açıp bir hevesle satın alamıyor. Karmaşık uygulamalar ve işlem adresleri sistemi var. Grubun nihai hedefi ise Tesla hisselerini satın almak.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ
Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, kripto vurgunuyla piyasayı 2 milyar dolar dolandırdı. Yurt dışına kaçtı. Şirketin finans departmanında çalışan firari şüpheli Rana Azap ile yazılımcı Oral Çınar, kıskıvrak yakalandı.

Ancak Azap adli kontrolle serbest bırakıldı. Bunun üzerine savcılık karara itiraz etti. Savcılıkça salıverme kararı veren Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilen talep yazısında, şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talep edildi.