CHP Kandil'le "bakanlık" pazarlığında! CHP'li Gürsel Tekin: HDP'liler neden bakanlık yapmasın?

CHP'nin Kandil'le bakanlık pazarlığı ifşa oldu! CHP’li eski milletvekili Dursun Çiçek’in "Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2’inci tura kalırsa HDP’ye bakanlık vaat edilebilir" çıkışına, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’den destek geldi. "HDP’liler neden bakanlık yapmasın?" diyen Tekin, iktidar olmaları halinde HDP’lilere bakanlık verebileceklerini söyledi. Peki kirli pazarlığın perde arkasında ne var? Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ve Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2021, 10:44 Güncelleme 17 Mayıs 2021, 13:26
CHP Kandil’le bakanlık pazarlığında! CHP’li Gürsel Tekin: HDP’liler neden bakanlık yapmasın?

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) eski milletvekili Dursun Çiçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin "2'inci turda HDP'ye bakanlık vaat edilebilir. Sicili temiz, İYİ Parti ve diğer milliyetçi kesimin, kimsenin itiraz edemeyeceği, PKK ile bağlantısı olmayan biri 2. tur için vaat edilebilir" açıklamasında bulunarak Millet İttifakı'nın kapalı kapılar ardındaki pazarlığını deşifre etmişti.

CHP'Lİ TEKİN'DEN ÇİÇEK'E DESTEK
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e, Çiçek'in bu sözleri hatırlatılarak, iktidar olmaları halinde HDP'ye bakanlık verilip verilmeyeceğine dair bir soru yöneltildi.

"NEDEN BAKANLIK YAPMASINLAR?"
Bu soruya "TBMM yasama organı, burada başkan vekilliği yapan bir insan neden bakanlık yapmasın?" cevabını veren Tekin, HDP'lilere bakanlık verebileceklerini ifade etti.


PAZARLIĞIN PERDE ARKASINDA NE VAR?
Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı ve Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları:

İLK SEFERDE OLURSA SEÇMEN KAÇABİLİR
Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı: Uzun süreden beri zaten gizli bir ittifak var. HDP'ye bakanlık verilmesinden bahseden Dursun Çiçek de bu ittifakı kabul ediyor. Ama ilk seferinde bir ittifak olursa elden kaçabilir seçmen gibi bir takım değerlendirmeler yapıyor. İkinci turda da HDP seçmenini birinci turda sonuç alınamayacağını düşünüyor, HDP seçmenini elden kaçırmamak için onlara birkaç bakanlık verilebileceğini ifade ediyor.

SEÇMEN HDP'YE ALIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR
Bunu söyleyen kişiye bakıldığı zaman bence son derece önemli bir takım noktalar ortaya çıkıyor. Dursun Çiçek bir kere TSK'nın elemanıdır. Kendi ifadesiyle bedel ödedim diyor. Sürekli olarak cezaevinde kalmaktan bahsediyor PKK ile mücadeleden bahsediyor. Ben 1 ay kadar önce yüzüne söyledim çok ciddi anlamda garip bir takım açıklamalar yapıyor. Bunu da Atatürkçülük, PKK ile mücadele, ve TSK'nın mensubu olmak üzerinden götürüyor. Ben kendisine söyledim bir kere Atatürkçüye yakışmayan ifadelerde bulunuyor. Bir TSK elemanına askere yakışmayacak ifadeler kullanıyor. Ama burada alıştırmalar yapılıyor toplum üzerinden. Seçmen yavaş yavaş HDP'ye alıştırılmaya çalışılıyor.

2023'E KADAR NASIL KAMUFLE EDERİZ ARAYIŞI

Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş: Hala HDP ile ittifak var mı yok mu konuşuluyor ama biz biliyoruz ki HDP ile Millet İttifakı denilen yapı arasında ciddi bir iş birliği var. Bunu değişik şekillerde HDP'liler de açıkladı. Şu andaki mevzu HDP ile ilgili gelişmeler ve gerek CHP'nin ulusalcı kesiminde çekirdek tarafındaki rahatsızlık gerekse milliyetçi muhafazakar kozunda iş yapan İYİ Parti'nin tabanındaki HDP ile iş birliğinin iyice ayyuka çıkması dolayışla duyulan rahatsızlığı 2023'e kadar nasıl kamufle edebiliriz arayışı var.

MİLLET İTTİFAKI'NDA CİDDİ ÇATIRDAMALAR VAR
Şu anda muhalefet dediğimiz yapının eninde sonunda Türkiye'nin önünü açmak, geliştirmek ilerletmek gibi bir derdi olmadığını bu muhalefetin ve beraberindekilerin bir yerlerden görev alıp bu görevi yerine getirmek üzere AK Parti'yi ve Başkan Erdoğan'ı mümkünse iş başından göndermek üzere şer ittifakı oluşturduklarını bu durumu beceremedikleri için dostlarından fırça yedikleri bu sebeple de olur olmaz atraksiyonlara kalkıştıklarını görüyoruz. Çünkü Türkiye eski Türkiye değil.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN