SON DAKİKA: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mescid-i Aksa diplomasisi! Malezya Kralı Abdullah Şah ve Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah ve Katar Emiri Al Sani ile telefon görüşmesinde İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2021, 13:46 Güncelleme 11 Mayıs 2021, 15:43
SON DAKİKA: Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mescid-i Aksa diplomasisi! Malezya Kralı Abdullah Şah ve Katar Emiri Al Sani ile görüştü

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün olduğu gibi bugün de Filistinliler ve Mescid-i Aksa için telefon diplomasisi devam ediyor.

Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Şah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İLK MALEZYA KRALI İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan bugün ilk olarak Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Şah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, ikili ilişkiler ile İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Başkan Erdoğan, görüşmede, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırarak Filistinlilere yaşattığı zulüm karşısında, tek yürek ve tek ses olmak gerektiğini belirterek, Türkiye ve Malezya'nın bu konuda Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere ilgili tüm platformlarda yakın iş birliği yapacağına inandığını ifade etti.

İKİNCİ GÖRÜŞME KATAR EMİRİ'YLE
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ardından Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

Başkan Erdoğan, görüşmede, İsrail'in Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı bölge ülkeleri ve uluslararası kamuoyunun harekete geçirilmesi noktasında Türkiye ve Katar'ın birlikte yapacağı çalışmaların önemli olduğunu ifade etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN