İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Cumhuriyet'in skandal haberine sert tepki: Hukuk önünde hesap vereceksiniz

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet'in mafya lideri Sedat Peker'in iddiaları üzerinden derlediği habere Twitter hesabından tepki gösterdi. Bakan Soylu, "Cumhuriyet gazetesi; Sizin tarihiniz, derin, kirli ve karanlık ilişkiler tarihidir. Türkiye eski Türkiye değil. Hesabını hukuk önünde vereceksiniz" ifadelerine yer verdi.

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2021, 09:29 Güncelleme 11 Mayıs 2021, 11:26
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Cumhuriyet’in skandal haberine sert tepki: Hukuk önünde hesap vereceksiniz

İÇİNDEKİLER

CHP yandaşı Cumhuriyet gazetesi, bugünkü manşetinde Mafya lideri Sedat Peker'in iddiaları üzerinden asılsız bir habere imza attı. Cumhuriyet, "Derin ilişkiler" başlıklı haberinde "Peker'in iddiaları siyaset, mafya, jandarma Emniyet ağını ortaya döktü" ifadelerine yer verdi.

"KOMUTAN ÇETE LİDERİYLE"
Cumhuriyet, tepki çeken haberinde "Peker'in, Elazığ'da Yeldana Kaharman'ın şüpheli ölümüne ilişkin Mehmet Ağar'ın oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar'ı suçlamasının ardından iddiaları yalanlayan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in, Ağarlar'ın ardından çete raporunda adı geçen Selahaettin Yılmaz ve Galip Öztürk'le de fotoğrafı çıktı." ifadeleriyle Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'i hedef aldı.



"TERÖRLE MÜCADELE TARİHİMİZİN EN ŞANLI KOMUTANI"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir mafya pisliğinin hezeyanlarıyla terörle mücadele tarihimizin en Şanlı Komutanına çamur atan, ortakları HDPKK için intikam alan, Cumhuriyet gazetesi; Sizin tarihiniz, derin, kirli ve karanlık ilişkiler tarihidir. Türkiye eski Türkiye değil. Hesabını hukuk önünde vereceksiniz." ifadeleriyle Cumhuriyet gazetesine tepki gösterdi.



İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, konuya ilişkin "Arif Paşa sayesinde kafalarını mağaralardan çıkaramayanlar Cumhuriyetin manşetinde ortaya çıkmış. Acınızı anlıyoruz Ama üzgünüz, ortaklarınızı dağda kovalamaya, size de hukuk önünde hesap sormaya devam edeceğiz." paylaşımında bulundu.



Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı ise Twitter hesabından "15 Temmuz gecesi televizyona bağlanarak; "Jandarma olarak, Milli İradeye karşı yapılan bu hareketi şiddetle bastıracağız" diyen ve gereğini yapan Arif Paşa'ya kininiz bitmedi... 15 Temmuz'da başaramadığınızı kirli iftiralarla, çamur atarak başaramayacaksınız!" şeklinde konuştu.


İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "41 yıllık hizmet yılının 11 yılını Tunceli, Şırnak, Diyarbakır ve Van'da terörle mücadelede geçirmiş. Bölge Halkının Arif komutanı, paşası olmuş, bölgenin dağını taşını mesken edinmiş bir kahramana saldırı ancak bir terör örgütü gazetesinden olurdu.. Cumhuriyet gazetesinden oldu." dedi.




İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil "Cumhuriyet gazetesi Türkiye'nin PKK terörü ile mücadelesinden rahatsızlığını bugün manşetinden duyurdu. Biz terörle mücadelede kahraman paşamız Arif Çetin'le, siz ittifak ortağınız HDPKK ile..." paylaşımında bulundu.



BAKAN SOYLU'NUN TEPKİ GÖSTERDİĞİ O HABER
İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tepki gösterdiği Cumhuriyet'in iftiralar üzerine yazılan o haber:

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN